Slobodna diskusija o traktorima

To skoro ceo svet radi samo daju dobar akcenat na estetiku i eto zvučnih imena po lepim cenama.

Imam problem sa strujom. Mislio sam da je ostao radio i ispraznio akumulator jer je samo upaluo kontrolnu tablu i kada sam okrenuo ključ traktor je umro. Napunio danas alu ali nista. Malo zasija jedna lampica i opet nista. Ni sa drgim akumulatorom nema razlike. A malo cakce kod komandne table. Pre neki dan ga sin maltretirao, vozio sa svim svetlima upaljenim po dvoristu, a dsnas nasao istopljen osigurač za svetla. Promenio osigurac ali nista novo. Kada se neki potrosač uključi ili pokusa paljenje onda caktanje prestane. Traktor case jx95. Pomagajte sta bi moglo biti.

577@ u tebe je traktor malo više sati natuko to se primjećuje po stanju na slikama i video klipovima.Samo traktor koji je malo radio i sređen top teško može uzeti 5000.To da nije neka razlika nemože me niko ubjediti razlika se primjeti.Ali kod nas svaki cigo svoga konja hvali.Ja bi prihvatio dati 560 u zamjenu za 565 odma iako moj traktor nema puno radnih sati.Snaga od 5 ks u nekim situacijama puno znači.Svaki motor ako se loše održava i fosira mnogo prije strada nego što mu je propisano .

Kod mene 560 radi 150 sati godišnje a 539 i preko 350.
Tako da pošto nema prve vuče ide na prodaju.
Ovo drugo morem samo pohvalit kad ore taj traktor je u stanju tući cjel dan na punom gasu.
A kod mene se održava na 200 sati ide najskuplje ulje i ostalo.
Kad bi svi održavali ko ja bar.
Svi meću najeftinije turske gume ja sam radijalne stavio.
Tri traktora mi ne trebaju mi smo 2 vlasnik.
Nebi rado kredit dizat za drugi.
Ali ako kupim 560 ću prodat po dijelovima i vratiti novce

Aco, mogao bi biti loš spoj između kablova od plusa i minusa i samih klemni. Znači ne na stubićima nego na kablovima. Proveri i spojeve između minus kabela i šasije-mase traktora. To što cakće, je vrv neki relej (od žmigavaca vrv) koji je osetljiv na manjak napona.
Si rešio vrata?

Nisam rešio vrata, ćekam da malko otopli, da mi staklo ne pukne.
Siniša, hvala ti za ovo, moguće jer je kada sam pokušao da ga upalim zasvetlilo nešto u tom delu gde je minus klema. Pogledaću sutra.
Došao čovek da ga pogleda, misli se i on na kupovinu takvog, a ponosni vlasnik na kraju obesio nos. Danas mi je dan onako, od kazne za parkiranje do nakraju ovog belaja.

Kod mene 560 radi 150 sati godišnje a 539 i preko 350.
Tako da pošto nema prve vuče ide na prodaju.
Ovo drugo morem samo pohvalit kad ore taj traktor je u stanju tući cjel dan na punom gasu.
A kod mene se održava na 200 sati ide najskuplje ulje i ostalo.
Kad bi svi održavali ko ja bar.
Svi meću najeftinije turske gume ja sam radijalne stavio.
Tri traktora mi ne trebaju mi smo 2 vlasnik.
Nebi rado kredit dizat za drugi.
Ali ako kupim 560 ću prodat po dijelovima i vratiti novce
Drug pratim ja forume znam kad si ga kupio, šta si mu mjenjao .Znam da ti održavaš ali traktor je došao s malo više radnih sati ima puno ulaganja nije tebi isplativo.Znam ja vrlo dobro na kolko sati se radi pumpa, prednji trap, kočnice i lamela.

Nema na čemu! Vrv je negde prljav spoj u pitanju.
Nadam se. Jer ubi me u pojam. Verujem da je sitnica, što kaže jedan visoki moderator, al je treba naći. A da je prašnjav, to jeste. Zabetoniran hladnjak klime, šrafovi koji drže aku isto prašnjavi, puno prašine i u alternatoru bilo, na remenicama, još ga nisam stigao skroz izduvati.

Jedan u kabinu na ključ a drugi neka gleda spojeve i mrda kablove.
Ako imaš dobre prenosne kablove, uzmi ih i pokušaj premostiti sa minusa od akumulatora na masu traktora. Znači paralelno dodaj, nemoj skidati klemnu sa ambulatora.

Drug pratim ja forume znam kad si ga kupio, šta si mu mjenjao .Znam da ti održavaš ali traktor je došao s malo više radnih sati ima puno ulaganja nije tebi isplativo.Znam ja vrlo dobro na kolko sati se radi pumpa, prednji trap, kočnice i lamela.

Traktor ima 3800 radnih sati na satu.
Ne iskače iz nijedne brzine pod nezz kojim drvima dok 577 iskače.
577 se iskvario 10 puta više nego 560.
Meni treba traktor s prvom vučom inače ga nebi prodavao.
Nije ni na spojničkama procurio još ni kapi.
U njemu je bilo lož ulje ko i na 577 zato suni ošle pumpe od tog smeća

Siniša pošto je baš minus klema skinuta, zbog caktanja, koje me nervira i bojim se da nešto ne rikne, baš ću prvo to probati. da je skinem očistim i vratim na kabinu. A koliko sam razumeo da probam sa kablom, imam dobar kabl, pa ću i to probati.

Da, očisti nju i njen spoj sa samim kabelom (imao nedavno taj slučaj na rakuli). Zatim drugi kraj kabela tj spoj sa kabinom i vrv imaš još jedan minus kabel koji ide sa kabine na motor-menjač, pronađi i proveri i njega. Proveri sve buksne-stopice-papuče (jbg više naziva za jednu te istu stvar) pa i na samom anlaseru. Negde je neka sitnica u pitanju. Nije kriv traktor, budi i dalje ponosni vlasnik. :)
-------------------------------
Ah, da. Na ovo sam mislio kad sam napisao prenosne kablove https://uradi-sam.rs/auto-elektrika/kablovi-za-startovanje-600a-3-5m-25mm2-skycar-premium.html

Hvala ti baš si detaljan u objašnjenju.
Nadam se da će to biti razlog. Možda se nešto razlabavilo kada sam pomerao hladnjak klime.

Da, očisti nju i njen spoj sa samim kabelom (imao nedavno taj slučaj na rakuli). Zatim drugi kraj kabela tj spoj sa kabinom i vrv imaš još jedan minus kabel koji ide sa kabine na motor-menjač, pronađi i proveri i njega. Proveri sve buksne-stopice-papuče (jbg više naziva za jednu te istu stvar) pa i na samom anlaseru. Negde je neka sitnica u pitanju. Nije kriv traktor, budi i dalje ponosni vlasnik. :)
-------------------------------
Ah, da. Na ovo sam mislio kad sam napisao prenosne kablove https://uradi-sam.rs/auto-elektrika/kablovi-za-startovanje-600a-3-5m-25mm2-skycar-premium.html
Zar ovo nije slabo,600A ?

Ako mu masa ide na onaj šraf koji drži hladnjak premesti ga direktno na šasiju.Proveri pritegnutost kontakata + kabela na samom anlaseru.

Majstor Siniša 1979 je dao pravu dijagnozu. Ociscen kontakt minus kabla i upalio je. A vezan za za sašiju tj šraf koji drži graničnik akumulatora

Agri, svidja mi se bas!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh