Slobodna diskusija o traktorima

Pa bolje valjano da se uradi i da traje nego fušerirati pa za kratko vreme ajom jovo nanovo. Kod mene na rukavcima čaure bez prese se nisu mogli izbiti.

Na centralnoj bolcni kod 560 fabricki nisu ostavvljene mazalice, ne znam kakva je to logika... ja sam na mom jednom busio i ubacio mazalice, sad treba i na drugom.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Nema mazalica na centralnom bolcnu ni kod starog 577 DV, pre pet-sest godina sredjivali, sad ima lufta katastrofa, na ljeto planiram raditi motor pa cu i to srediti kako valja

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Nema mazalica na centralnom bolcnu ni kod starog 577 DV, pre pet-sest godina sredjivali, sad ima lufta katastrofa, na ljeto planiram raditi motor pa cu i to srediti kako valja

I kod mene 560 DV 2005 god a nema...
Jedino nasi nemaju restajling modele

Dešavalo se da izvadim stare a oni dole kod axialnog do pola pukli!!!!!!
Za 2500din se ne isplati navarivati i strugati!!!!!!
Uvek neminovno je da ga var povuče makar 3_4desete i ići će teško u čaurama!!!!
Nije to skupo da bi se igrali!!

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
Tačno tako! Meni je prošle godine otpao komplet točak sa glavčinom i osovinom na imt-u, prso rukavac zbog navarivanja, ali sreća pa se desilo na atarskom putu i bez posledica. A veče pre sam se vraćao kući ( i kako to već obično kod mene bude ) pun gas, dobro što mi onda nije otpao točak na lokalnom putu...
Nije to navarivanje naivno, samo eto ima gde ide malo a ima gde ni malo.

Danas je sve naruceno, spone sam uzeo Fad orginal, bar tako kazu i komad kosta nesto malo preko 800 dinara.
A sto se tice tog navarivanja rukavaca ima par jedan je u komsiluku prosle godine to uradio i ide za sada a do kada videcemo.
Podmazivanje je redovno, u sezoni ide podmazivanje svaki dan tako da to ne moze da bude problem.
Kada stignu delovi ubacicu slike da se vide.
Usput bih iskoristio priliku da se zahvalim @lovac luka culi smo se sinoc i pomogao mi je.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Trajalo je i nama dosta dugo (možda i 10god, nzm), i zadovoljan sam, ali ipak je rizično ako se ide u saobraćaj. Pogotovo ako traktor ide u prevoz.
Komšija je navario rukavce od 577 i kad je podig'o teret sa prednjim utovarivačem rukavac puk'o. Da li je već bio napuknut ili ne to nzm, ali nisu trajali ni malo.

Npr ja sam sa par 560-577 odsecao SEDLO sa mosta, navarivao, obradio i vario nazad to me nije bilo strah
Lepo odvojim sedlo sa grede obradim povarim opet, naravno u šablonu
Ali rukavce ne bih nikad!!!
Za 20e da rizikujem??????? Ne želim!!!

Npr ja sam sa par 560-577 odsecao SEDLO sa mosta, navarivao, obradio i vario nazad to me nije bilo strah
Lepo odvojim sedlo sa grede obradim povarim opet, naravno u šablonu
Ali rukavce ne bih nikad!!!
Za 20e da rizikujem??????? Ne želim!!!

I mi smo tako radili sa mostom.
Jedino sto nije sad fabricki var al jbg, bar ne klima nista, lufta bez

565, hidraulicni volan, nema prednju vucu, "84 godiste, dobre gume. Da li vredi 4800e? I valjaju li cemu ti traktori.

Ako je 565, onda možda i vredi (daj slike, link ako ima) ali ako je 560 onda ne vredi te pare. Po meni.
Ako već moraš uzimati imt tog godišta onda ti bolji 577 npr. A ako baš, baš hoćeš 560 onda bih ti preporučio jednog iz mog okruženja, naravno ako te zanima.

Da ko moj šta ima 565 ja nebih kupovao jer ti motori dm su dosta osjetljivi.
577 je bolji a 560 je nepoderiv motor ide i ide šta ja iz svoga radim samo vozi

Ako vec hoces ovakav traktor gledaj da ima pomocnu pumpu i razvodnik sa cetri izlaza, veliki broj 565 ima to, a danas je sve vise prikljucaka koji zahtevaju razna pomjeranja preko hidraulicnih komandi

Da ko moj šta ima 565 ja nebih kupovao jer ti motori dm su dosta osjetljivi.
577 je bolji a 560 je nepoderiv motor ide i ide šta ja iz svoga radim samo vozi
Čovjek je našao 565 možda mu štima baš taj primjerak e sad su ovi nejačeg motora bolji. Sve je to slično razlika je u motoru po meni je prednost jači 5 ks taman toliko 560 fali snage.E sad dali je dugotrajniji to je diskutabilno.Po mom iskustvu 560 fali snage naročito u većim brzinama zbog težine.577 je već nešto drugo nemože se upoređivati sa ova dva.Ovo što kaže kolega Ćetojević velika prednost je pomoćna pumpa i razvodnik i kod mene je fabrički s pumpom i razvodnikom 88 godina.

Slažem se da ako mu štima zbog nečeg da treba da uzme, ali msm da ovde nije to u pitanju. On iz Draginja a prodavac iz Sombora....
A predložio sam 577 iz razloga što za te pare i to godište, mislilo se na 84-tu godinu, sedmica je bolji izbor. Kasnije se ustanovilo da je ipak 86-ta u pitanju i novija kabina a to onda potpuno menja sliku. E sad da li taj sa oglasa vredi ili ne, to već ne bih znao.

Nazad
Vrh