Slobodna diskusija o traktorima

Od mnogih sam to cuo za 549.. ne znam iz kog razloga, i taj motor pljuju DM33, takodje ne znam zasto.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока
Ne znam ni ja zasto ga pljuju,kod mene dm33 izdrzao 15000rh i sad ce prvi put na generalnu za koji dan.
A 15 godina je bio odvrnut na preko 3000 obrtaja.Isao 42km/h

ako ne racunam 3-4 ac pumpe i jednom sam na 12000 rh remontovao pumpu i dizne, drugih kvarova nisam imao.

Zahvalan traktor, sipaj i vozi bukvalno.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Kad sam već pitao za imt 547 neka neko napise njegove karakteristike odnosno u čemu se razlikuje od 542/549. Znam da je išao za izvoz.

To su OK motori taj dm33
Mnogi u selu su ih sjebali ler gasom 400 obrtaja, i lošim uljem!!!!
Ali rade idu svi, dobri su to motori!!
Lično ne volim 542_549 iz meni poznatih razloga, meni ne odgovara!!
Imam par što ih održavam i ok su skroz

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Kad sam već pitao za imt 547 neka neko napise njegove karakteristike odnosno u čemu se razlikuje od 542/549. Znam da je išao za izvoz.
547 je imao komšija sve je bilo identično kao 540
1976g je bio
Očekivao sam makar 5 brzina kao 567
Ovo je bio original 540 sve isto

Imao sam Store sa DM33, 5-6 god bio kod mene, radio po 300h godisnje, motor bio suv, nikakav prob, bio sam bas zadovoljan.
Jedino taj zvuk malo rahitican!
Nisam napravio neke velike sate sa njim da bih mogao da sudim o bilo cemu. Verujem da je motor dobar kao i svi drugi IMR-ovi, e sad ljudi svasta pricaju, rekao sam samo sta sam cuo...

Ma to su sasvim ok traktori za odrzavanje kakvo im se pruza... I inflacije preziveli i svasta... Da nismo imali te fabrike ko zna kako bi nam danas bilo...

Gde preporucujete da kupim delove za prednji trap za imt 539?
U Juselu, oba rukavca, krajevi spona, centralna osovina, biksne, lezaji, vreteno volana su oko 10000.
Cena mi je okej, samo me zanima kakav je kvalitet?

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Ne znam, to danas rade u malim radionicama, iz mog skromnog iskustva, kvaliteta vise nema!
Manje vise gde god da kupis isto je, e sad Jusel je bio uvek jedan od povoljnijih.
Kad vec pomenu prednji trap, sinoc sam bio kod ljudi,od 542 prednji trap na fergi, bas mi se svidelo, zab da slikam.

Jedan strugar mi trazi 8000 da navari i obradi rukavce i centralnu osovinu i da zameni biksne.
Sto je kada se uporedi sa novim delovima po meni mnogo.
Tako da cu verovatno sutra naruxiti u Juselu.

Navarivanje toga je sviranje kuxcu,
Npr sebi sam pravio centralnu bolcnu jel original bude kraća 10mm od ušiju kolevke
Pa ajde da osloni na sve, pojela se brzo
Kupio indijansku ubacio i gotovo

Jedan strugar mi trazi 8000 da navari i obradi rukavce i centralnu osovinu i da zameni biksne.
Sto je kada se uporedi sa novim delovima po meni mnogo.
Tako da cu verovatno sutra naruxiti u Juselu.

Vidi bar spone kupi kvalitetne npr FAD, mada sam ja stavio jedan indijski rukavac pre par godina i sljaka a negde sam gledao da je nekom indijski ruk. pukao u voznji pa zamalo belaj, kvalitet je vrlo upitna stvar

Dešavalo se da izvadim stare a oni dole kod axialnog do pola pukli!!!!!!
Za 2500din se ne isplati navarivati i strugati!!!!!!
Uvek neminovno je da ga var povuče makar 3_4desete i ići će teško u čaurama!!!!
Nije to skupo da bi se igrali!!
Navsrivao sam od forsona i forda nisam mogao naći druge pa sam morao, a ove što ih ima u izobilju nebih nikad!!
A čaura koju ne moraš rajberom razvrnuti nije prava!!!!!!
Ako je nabiješ a rukavac uleti kroz nju odmah je vadi napolje!!!!!
Axialne obavezno nove!!!!!
Gumice isto, iz čizme očistiti staru mast blato zemlju isl!!

Meni je majstor za sredjivanje centralnog klina njegov materijal i ruke uzeo 50e i ubacio je dve mazalice,i sad još kod se može podmazati može i m se vek trajanja dosta produžiti u pitanju imt 560. A a za rukavce mi je uzeo za ruke 2000din po koma jer su se dole pojeli pa je navarivao i prestrugao + četiri čaure su 2200din i dva aksijalna ležaja 600din plus gimice oko 100din. Sve ukupnu oko 13000din.

Poslednja izmena:
Menjao sam rođaku čaure i rukavce na 558.Ubio sam se od rada rajberom ali nema da mrdnu.Kad se već radi treba i da se uradi kako Bog zapoveda.Na 577 kod mene centralna čaura bila razlokana da si mogao da gurneš palac između bolcne i kućišta.Skinuo sve, odneo kod strugara, kupio nove bronzane čaure, napravljene još 2 dodatne čaure od metala sa šeširom, spakovano sve i eno nema da mrdne a poduhvat koštao 13.000 dinara.Bolje tako nego da mi uništi kolevku.

Nazad
Vrh