Slobodna diskusija o traktorima

Sto kaze Manjevic i ja bi isto ocekivao da je cena oko 6000e.Ipak je to zapadni traktor,62ks,a ne 50ks i navodno i po slici u odlicnom stanju i ide na ime kupca.Da je neki dres,a da je stavio drugu sliku,nije ni to iskljuceno.

Ja te pare nikada ne bih dao za taj traktor.

- - - - - - - - - -

Pa ne verujem da ce prodavac da se pobuni ako mu ponudis 6000 evrica, ali prvo se treba traktor pregledati i isprobati..
Pa druze, pa mi to i pisemo, da je neki krs cim je toliko mala cena. Nema tu sta da se proba. To je neka prevera 100%. Cim ide na ime kupca, znaci da je trgovac. On ga je dovezo iz inostranstva, platio carinu. I kada se sve to odbije, znaci da ga je tamo platio 2000e. Sto znaci da je krs

E vidis, ja nisam tako razmisljao, ja mislio da je to njegov traktor i da ga je koristio, jos nemam tolika iskustva sa znacajem reci po oglasima... Tu ste onda u potpunosti u pravu, to nije macka u dzaku, vec medved...

Jel vredi IMT 549.4 dw 2008 godiste sa novim prednjim gumama u odlicnom stanju 9000?
Mozda i vredi, zamisli da sam ja moj 549 pre godinu dana novog platio oko 12500, sa subvencijama, a sad koliko je taj odradio za 5 godina to samo vlasnik zna.. Kada sam kupovao plug, naletim u selu pored na jedan stvarno nov i vlasnik kaze da je uzorao samo 10 ari, ali hvalio se po selu da je izvadio 2 panja, a plug usinut..

Zavisi komšija koliko ti uradiš za tih 11 sati...može biti malo a može i puno
Komso, sa Rajkom za tih 11 sati uradim 2-2,5ha, sa Torpedom zbog manje brzine i manjeg zahvata pluga do 1,5-2ha.
Proletos je Rajka za to vreme spucala 2,4ha, na pojedinim delovima je klizala pa je radila spera, a drugi deo orala II
Naravno, sve njive su u komadu i cetvrtaste, tako da ima malo praznog hoda i samim tim su vremenski gubitci na okretanju manji:osmeh:

549 ili 560 ja bih uzeo ovaj jaci jer od viska glava ne boli a za 4000 moze da se nadje odlican

Glas dajem nekom traktoru sa motorom od 4 cilindra:osmeh: IMT 560 za te pare ima da se nadje ko lutka da bude. U slucaju povecanja povrsina za obradu, ne mora se kupovati jaci takator jer 560 moze da radi oko 30ha.
Ma da ako je traktor potreban za sve poslove (oranje, priprema, sejanje, prskanje, spatranje), bolje 549 jer je manjih gabarita od 560, a komotno bi mogao da obradjuje tu povrsinu

Imam vec 533 tako da bih nesto malo jace nesto mi se zasvidjao 542 ali i 560 nije los :/ Ali opet trb vece masine za njega tipa veci plug,tanjiraca itd tako da mozda bi bio idealan 542.A nikako da nadjem dobar po ovim oglasima na netu

Nazad
Vrh