Svidja mi se ovo na Clasu kako je domaćinski napravljeno .@ćirav Jeli ova poluga excentar za podešavanje podbobnja.Otkud na sredini.????Ipak ovde treba imati dobre i čiste slamotrese jer dosta zrna će u masi otići na slamotrese ,a kroz češalj odmah padnu dole.
Jeste ta poluga na sredini zatvara i otvara donji deo korpe... To nikad nisam zatvorio nema potrebe za tim,samo u detelini cuo sam da treba da se zatvori ali je nikad nisam vrsio pa neznam...
- - - - - - - - - -
Kod mene su slamotresi kao novi,nema nista da se zadrzava u njima...
- - - - - - - - - -
Treba mi hitno pomoc... Problem je nastao upravo sad kad sam podmazivao Claas-a,naime vieo sam da se osovina vetra okrece kroz lezaj!!!! Lezaj dobar ali nekakva biksna izmedju lezaja i osovine se raspala!!! E sad neznam dal je ta biksna tu fabricki ili je predhodni vlasnik napravio??? Molio bi kad bi mogao neko to da mi uslika to kuciste kod vetra sa strane gde su remenice... Nije mi jasno zasto je ubacena ta biksna sa maticom i isecena poduzini (konusna je napravljena).. Ma idem da uslikam pa cu postaviti... Zamolio bi kad bi mogao neko to da mi naslika sto pre da znam sta mi je ciniti... Malo sam u guzvi.. Hvala unapred...