Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Mislim da su isti po ucinku.Jedino sto je merkator zakomplikovan opasno.Remenica na njemu ko na 2 Zmaja.

Jeste mozda malo komplikovaniji ali ja nemam zamerke na njemu.... Izmisljen je jedanput...!!! Mnogo mi se svidja ona njegova rucka sa kojom sve radim,nema ruku da pomeram.... Koliko psenice stane u bunker od 142???

Onda vise stane u bunker od Mercatora ali nije to nikakvo merilo ja ga i onako nikad ne punim do kraja.... :ppozdrav:

Gde si kupovao ventilatore ili od cega si stavljao kad si montirao kabinu.Ja sam danas cackao kod mene ventilatore ali izgleda da su zaribali motori.

Po meni taj češalj je na izlazu ,znači kad slama prodje kroz podbubanj predje preko češlja i padne na slamotres ,a u tebe već pre probije slamu ,na kaskadu ako sam razumeo .Verovatno je to orginal korpa za pšenicu ,mada mi nekako puno 10 mm. Kod mene je na 132 dosta gušće i stvarno radi dobro dok je recimo na DF. Dosta redje žice možda tako kao kod tebe.Po meni je problem što ti slama prodje više puta kroz bubanj jer da prodje jedan puta ,nema šanse da je toliko prodje dole . A to može biti razlog biter neprihvata pravilno , ili brisač savijen i nepodešen pa namotava. Dali osetiš da ga guši na bubnju i kakav mu je pogon bitera ,proveri.????Kad smo kod češlja ,kod zmajeva ,jeli stavljate preko češlja lim kad radite kukuruz ,da lakše klize tekunice i da ih nelomi .

Da taj cesalj je na izlazu korpe i mislim da kad slama dodje do kraja spada na salmotrese ali ne dovoljno daleko tako da je oni naguraju dole na ladju,brisac je fiksan ne moze se pomjerati i nije pomotan

To je drugo . Znači ti smatraš da slama pada na ladju sa slamotresa a ne da prolazi kroz korpu.

Kazner uslikao sam ti taj cesalj kako je kod mene na Claas... Cekaj samo da postavim sliku... :bravo:

Ka za inat nesto nece slika!!!!!

Pa vidim da se gomila slama odma ispod pocetka slamotresa tj iza ceslja,bude ono nje i ispod korpe ali ne kao sto je ispod slamresa,
spasoje poslo sam ti PP

- - - - - - - - - -

Pa vidim da se gomila slama odma ispod pocetka slamotresa tj iza ceslja,bude ono nje i ispod korpe ali ne kao sto je ispod slamresa,
spasoje poslo sam ti PP

- - - - - - - - - -

Kazner uslikao sam ti taj cesalj kako je kod mene na Claas... Cekaj samo da postavim sliku... :bravo: Ka za inat nesto nece slika!!!!!

Cekacemo sliku i hvala na izdvojenom vremenu i trudu

- - - - - - - - - -

Kazner uslikao sam ti taj cesalj kako je kod mene na Claas... Cekaj samo da postavim sliku... :bravo: Ka za inat nesto nece slika!!!!!

Cekacemo sliku i hvala na izdvojenom vremenu i trudu

Napokon evo slike druze.... :bravo: Izvini sto si malo cekao nesto nije htelo da se postavi na net slika...

img1975.jpg

- - - - - - - - - -

Nadam se da moze nesto da se vidi... Pokusacu da slikam sa gornje strane ali moram da udjem u kombajn... :osmeh:

Kod mene ovaj lim ima.... I na kraju ima ova gumena zavesa za svaki slamotres....

@kazner
Provjeri remen koji pokreće slamotrese. Obično je ukršten i ako ga je neko postavio loše okretaće remenicu u kontra smjeru i slamotresi vraćaju slamu umjesto da je vuku.

Spasoje ja kod mene na Zmaja obavezno stavljam lim na češalj kada se prelazi na kukuruznu varijantu.Može i bez njega ali onda čokove šalje na sabirnu ravan i posle na sita što nije baš poželjno.

Svidja mi se ovo na Clasu kako je domaćinski napravljeno .@ćirav Jeli ova poluga excentar za podešavanje podbobnja.Otkud na sredini.????Ipak ovde treba imati dobre i čiste slamotrese jer dosta zrna će u masi otići na slamotrese ,a kroz češalj odmah padnu dole.

Kod mene je kao kod Cire imamo isti kombajn, meni su te gumene zavjesice bile loše i uvijek sam imo slame na korpi pa sam prije sezone ove god, zamjenio i kad sam jecam vršio sita čista stalno :)

Nazad
Vrh