Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Ovo sto dragan82 prica je u 80% slucaja istina.Tako je kod nas jedan veliki poljoprivrednik kupio traktor i kombajn u Nemackoj i u oba slucaja je bio prevaren tipa fale sita,gume losije,a u jednom slucaju je bilo na slikama lose gume a traktor stigao sa novim gumama.To je bila kupovina preko slika

Kris80
Jel ovaj claas sto ti je u oglasu onaj izgoreni? ili si tog prodao?
dsci1305.jpg

Bio sam kod nasega clana prosle godine tj predprosle da gledam jedan kombajn ne znam s kim sam pricao,ali je fazon bio kada sam dosao da pogledam kombajn(on nije bio kuci doduse neki cica nam pokazao posle razgovora s gazdom da ga ne cekamo) kombajn naokolo i naizgled dosta dobro i obecavajuce delovao ali fazon je bio sto je to bio claas&zmaj kad smo se popeli u kabinu ono tabla od zmaja,i komplet kabina izmenjena,druga farba oko motora,pa smo shvatili da je izgleda bio izgoreo,okrenuli se i gundjajuci otisli kuci.
Red je kad se nesto prodaje da se i kaze ako je neka bitna stvar,ne ocekujem od nekog da mi pokaze sve mane kombajna ali neke osnovne stvari je red da se kazu,jer onda nebi se bzv vozao,trosio gorivo,trosio vreme koje je kod nas koji se bavimo stocarstvom dragoceno.Da ne gresim dusu ne mogu reci da to nije dobro prepravljeno,i kvalitetno odradjeno,(jer mi se svideo kombajn kada sam pogledao ladju sita itd,sve koje sam gledao onda su bili isterani a ovaj odgovarao ali eto),ali ne za te novce koji su onda bili u igri!
Evo nadjoh koju sliku od onda kada sam bio u potrazi za kombajnom,pa prosudite sami:
dsc02622iz.jpg

dsc02624ar.jpg

dsc02625x.jpg

dsc02618ej.jpg

dsc02614j.jpg

Naravno sada si postavio normalnu cenu pa ko zeli dobru skoljku bez komforni varijanti je ok,s obzirom na onda kada sam ja isao cini mi se da si trazio 26000e.

Onda sam i shvatio zasto se kombajni tako lako upale,kod nas soje gotovo i da nema,a ova prasina mora da gori bolje od baruta...
dsc02615oc.jpg

Poslednja izmena:
@igordulić Nisi bio kod našeg člana,nego kod njegovog strica.I molio bi te da ne pričaš gluposti u vezi sa mnom,jel nisi bio kod mene nego tamo gde sam i pisao.Taj iz oglasa svima kažemo da je bio goreo,ja sam X puta čuo kad su zvali za taj Claas da im je rečeno.Nego ste vi kanda doleteli u nadi da pazarite kombajn za male pare.:cao:

- - - - - - - - - -

Dragan82 Zašto da dam broj telefona od tog francuza?Da na kraju kombajn završi kod uvoznika B,a ne kod mog drugara.:haha:

Poslednja izmena:
nikola indjija Ti si u pravu . Ali meni je to poso i ja sam svo vreme prisutan prilikom transporta , ja trcim kod advokata da se urade papiri. Jer ako seljak ida racun , taj racun svuda prolazi , ali kad stigne kod nas u policiju , e tek onda svatimo da se kombajn nemoze registrovati.

- - - - - - - - - -

Kris80 E vidis tu sam te cekao . Ti sad mislis da si pronaso dobru aferu i ja cu da ti otnem iz ruke to sto si ti naso. A pa dragi moj kolega te afere sto vi iz Srbije nalazite na Agriaffaires. Na to se ja i moje kolege ne osvrcemo. A to da ti ja otnem tvoju musteriju , to nisam uradio ni sa siptarima. Upamti samo jedno ja se zovem Dragan. I nije mi sramota da obilazim sve moje dosadasnje musterije i da sa njima popijem kafu ili sok.
A ti ako stvarno imas taj broj ti mi daj , a posle napisi ovde javno da sam te odradio. Ali ako ti ja spustim cenu isto javno da napises da sam ti ja pomogo da ti spustim cenu. Eto toliko , aj sad :ppozdrav:

Dragane ja mislim da će moj drugar pre stići(vremenski) u nedelju u francusku sa kolima nego ti sa telefonom.:ppozdrav:

Pa dobro ti si slikao avliju ako vec prodajes nesto onda se misli da prodaje vlasnik,ko ne prodaje svoje napise cinim uslugu prijatelju stricu itd...bar kolko sam ja clan na forumu.
Pa ako je 26000e malo para onda tebi svaka cast,kad sam ja pitao jel sa kombajnom sve u redu meni je covek rekao jeste sve super,u odlicnom stanju.Da je cena bila 15000e nebi nista reko na tvoj komentar jeftino,i da sam doleteo.Tako da nije bilo u redu sa njegove strane.A to se cesto desava i sa stranim kombajnima jednu sliku stave a kad odes vidis na sta si otisao.Kao i sad sto si stavio sliku jednu bocnu i to je to,pa slikaj lepo da se sve vidi pa kad su ciste karte onda se lako moze trgovati,tj svesno ides na nesto sto je tako kako je pa kom se svidja svidja kom ne opet dobro,zaobidji oglas i to je to.

Nije još krenuo u nedelju kreće,nisi shvatio poentu poruke.Dragane čitam ja ovaj forum ranije nego što sam član i nemoj da te zavarava moj datum pristupanja.Neki članovi te mole za neke sitnice već xx vreme pa im nisi još realizovao.Zato sam pisao da će drugar pre stići kolima nego ti telefonom.:osmeh:

- - - - - - - - - -

Pa dobro ti si slikao avliju ako vec prodajes nesto onda se misli da prodaje vlasnik,ko ne prodaje svoje napise cinim uslugu prijatelju stricu itd...bar kolko sam ja clan na forumu.
Pa ako je 26000e malo para onda tebi svaka cast,kad sam ja pitao jel sa kombajnom sve u redu meni je covek rekao jeste sve super,u odlicnom stanju.Da je cena bila 15000e nebi nista reko na tvoj komentar jeftino,i da sam doleteo.Tako da nije bilo u redu sa njegove strane.A to se cesto desava i sa stranim kombajnima jednu sliku stave a kad odes vidis na sta si otisao.Kao i sad sto si stavio sliku jednu bocnu i to je to,pa slikaj lepo da se sve vidi pa kad su ciste karte onda se lako moze trgovati,tj svesno ides na nesto sto je tako kako je pa kom se svidja svidja kom ne opet dobro,zaobidji oglas i to je to.
Ajd proviri u Ponudu šta bi bilo kad bi svaki šraf ja tebi slikao.Ajd proceni ti sam.Puno ti misliš a mogo si prvo lepo da me pitaš čije su mašine i onda da se tu praviš pametan,i mene ogovaraš.26000 evra(ako je to uopšte i istina) ja znam za 24000 evra od ranije aj ald nek bude tako kako ti kažeš.Jesu male pare za Claas 88 s 1991 godište(ako je sve tip-top na njemu),kao što si po tvojim rečima očekivao i razočarao se na kraju.A za ovo ti ja bio svedok da je rečeno x kupcu da je goreo,pa to niko nije lud da ne može da se sakrije šta je tebi???

Poslednja izmena:
Kris80 kako ti znas ko me zasta moli. Ja nemogu da uradim 50 km u jednom pravcu za 1 deo koji kosta 10e. A taj kolega koji me zamolio za taj deo o ce i da dobije to , samo sto on nema precizne informacije koji je to model i sta i kako , ali ja cu to da sredim. A ti ako budes nastavio da izbegavas odgovore na konkretne stvari , onda si sve blizi opisu iz teksta igordulic . Vidis kako polako izbegavas temu. Vretimo se mi na sustinu razgovora.

Nije još krenuo u nedelju kreće,nisi shvatio poentu poruke.Dragane čitam ja ovaj forum ranije nego što sam član i nemoj da te zavarava moj datum pristupanja.Neki članovi te mole za neke sitnice već xx vreme pa im nisi još realizovao.Zato sam pisao da će drugar pre stići kolima nego ti telefonom.:osmeh:
Kris jesi trgovao sa Draganom?
Eto meni je realizovao 4 stvari(mašine) i odradio neke papire i sa plaćanjem nije bilo problema(platio sam kada sam mogao)..itd
Ima na ovom forumu još dosta članova koji su trgovali sa Draganom pa neka iznesu mišljenje ali mislim da si u velikoj zabludi.No neka svako radi kako misli da mu odgovara.

Alo!! bez vredjanja!
Ja kazem kako sam prosao sa tvojim sticom onda,lepo sam napiso iz yasto sam tebe optuzio ja se necu ponavljati, a ti ga brani kolko hoces,ja nemam razlog nikog da lazem! Neocekuje niko svaki sraf nego par slika i detalja ako nesto nije u redu,pa vidi onda kad sam ja kupovao su isli ti kombajni 28-32hilj ali iz kabine elektronski se sve odradjivalo,dok je taj claas kao zmaj napravljen.
Mene briga kome ces ti sta prodavati,ali s obzirom da ga nije dosad prodao,nemam ja sta da vise pricam.

Nisam trgovao s Draganom evo ako me baš vučete za jezik iz jednog razloga.Pre otprilike dve godine sam ga ja zamolio da ode od Lausanne poštanski broj 1000(gde je on) 31,2 km u selo Lucens poštanski broj 1522(ukucajte u Route 66 ko ne veruje),bio tamo jedan lep kombajn hteo sam da ga kupim(sebi).I zamolim Dragana da ode da ga upali i da ga malo pregleda slika itd.Ajd šta misliš šta je bilo na kraju?Dragan mi obećavao 3 dana da će otići da vidi,al nije.Kombajn je naravno prodat od strane prodavca ko zna gde za nedelju dana,al ga nisam ja kupio.:ppozdrav:

Mene bilo ko hoćeš odmah da ti dokažem?Zamoli sa 1500 km da odem do Novog sada(to od prilike ista daljina)Srbobran-Novi sad=Lausanne-Lucens,da mu vidim nešto(bilo šta) uradiću mu.Evo krećem za Novi sad ako hoćete nosim fotoaparat,daj mi neku adresu,ja ti slikam i okačim sliku tu na forum u roku od tri sata.:ppozdrav:

Kris80. Najrealnije ja sam hteo da idem ali ovde nece gazda da me pusti da tebi pogledam kombajn koji ko zna da li ces ti kupiti, a meni je plata xxxx mesecno. A takvih koji mi pisu i zovu ima na desetine nedeljno. Ovde radnim danima se radi , a vikendom se juri za masine. E da si mi ti poslao 500e da ga ja pogledam i kaparisem , to je druga stvar , a ovako ja ga mogu pogledati samo onda kad mi je usputno. Lausanne 1010 gde ja zivim i Lusona ima 30km.

Ma O.K. Dragane sve ja to razumem što si ti napisao i ne ljutim se ja na tebe ni najmanje,nisi ti meni dužan ništa da uradiš.Kupio sam kombajn(za sebe) na drugom mestu i završena priča.Ima tih gvožđurija koliko hoćeš.A ovde na forumu u ponudi su mašine od tog istog druga(strica) što sad ide u francusku on ih pomalo i koristi i prodaje.Tako da ja nisam trgovac niti imam veze sa tim mašinama.Zamolio me da postavimo ove mašine što prodaje negde.I meni se učinio forum dobrim mestom za njegovu molbu i to bi bilo to.A ja nemam nikakva prava da ti dam telefon od francuza,jel to nije moja trgovina.I tu se završava svaka dalja diskusija sa moje strane sa vama.Možete da me pitate lepo sve u vezi tih mašina što se prodaju,ja ću svima odgovoriti vrlo rado,mada to sve meni ni iz džepa ni u džep.:ppozdrav::ppozdrav::ppozdrav:

Poslednja izmena:
ne sporim da kombajni lepo izgledaju,prolazim pored njega cesto ali je i jak sa cenama pa ko voli neka izvoli :osmeh:

Nazad
Vrh