Onda je najbolje ugraditi hidro pogon.Nema varijatora,remenja...divota od života.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo ja cu odgovoriti,sto manji heder,moze i veci,ali posto se ona kosi skoro do zemlje,pozeljno je imati uzi heder.pozdrav za drustvo na forumu,ukoliko moje pitanje nije za ovu temu zamolio bih urednika da ga premesti u odgovarajucu...
naime zanima me zetva semenske deteline sa zitnim kombajnom,odnosno sta je sve potrebno adaptirati na samom kombajnu da bi se taj posao mogao odraditi...hvala unapred
Na Zmaj mora i polovina korpe da se zatvori limom 100%..![]()
Bobo kad si vec tu reci mi jesi radio nekad varijator voznje,kod mene stalno igra gore dole i kida mi polako ona tri srafa a i kajla strada,ja sve sumnjam da nije neki lezaj sto drzi osovinu u pravcu,pa da zbog toga nema dobar rad vec kao da skakuce??
Onda je najbolje ugraditi hidro pogon.Nema varijatora,remenja...divota od života.
nije 100%
na 13X ne mora zatvarati. samo sito od 2-2,5 mm (dole), i bubanj (zapravo korpu t.j. podbubanj) stelovati na 2-4 (6) mm, (zavisi od deteline, i od metode vrsenja: dali se poprska sa neko "specijom" da bi se osusila detelina, ili je "zeleno", pa se tako radi itd.) bitno je da kod 10 sine bude od 2-4 (6) mm.
a bubanj jeste na 900-1000 obr. kako je i kolega KishRobert rekao.
vala bas divota licno iskusio
Detelinu sam radio sa Zmaj 780 i on je fabricki imao lim koji zatvara polovinu korpe (odozdo).. Za 13x neznam jer vrsaj deteline kod mene je otisao u penziju...
zato sam te ispravio ("...na zmaj mora..."). na nekim zmajevim kombajnima jeste "blindira" se deo (ili bubanj ili korpa), a kod napr. 13X ne. samo da je tacnije, da covek zna (jer ne zamo kakav kombajn ima - bar ja ne znam)![]()