Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

privukao sam vitlo i vozim brze ali opet zastopa ispred, kad vrsem visoko tek ispod klasa nemam probmea ali cim malo spustim uvlaci sporije

Ovako,prvo da li si pokupio zemlje u heder? Ocisti korito i kontra noz od puza(vinkla,u profil ili flah koji se nalazi izmedju puža i šasije hedera) od zemlje. Ako ima negde zemlje na hederu tu mota i nece da nosi masu kako treba. Ako uvodni lanac nece da nosi masu unutra jedan od uzroka (pored zardjanog hedera i ulaznog grla) moze da bude skracen ulazni lanac. Produzi ga za pola zrna i probaj. To nam je na zmaju cesto bio uzrok loseg uvlacenja mase u ulazno grlo.

privukao sam vitlo i vozim brze ali opet zastopa ispred, kad vrsem visoko tek ispod klasa nemam probmea ali cim malo spustim uvlaci sporije
Malo kasnimo sa odgovorima, kosi se ovih dana pa nismo na forumu.
Nikako mi nije jasno da toliko neće pod vitlo, pogotovo jer ima prste po cijeloj spirali.
U suštini mislim da je neki problem u samoj spirali, da je do lanaca vrtio bi u krug oko spirale. Meni se to desilo jednom sa novim lancima, malo su bili kraći, ali uzima pod vitlo, samo što neće u grlo, vrti oko spirale.
Je li dobar položaj prsta, mislim da može mijenjati položaj prsta

Pada kisa pa da odgovorim, ovo sam uradio i popravila se situacija, paljenje kose nije bilo dobro, imam reduktor ali kosa nije bila dobro zanitovana, spustio sam puz, priblizio vitlo i brzina je ista prva pun varijator i popravilo se, bolje uvlaci hvala svima na savetima

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh