Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Радио сам нешто слично са термовизијским камером при прегледу електроинсталација и релејних система управљања на лифтовима, мада се користи и у одржавању машина, при заваривању итд.
Најлакше би било да се прегледа директно на њиви, тад се виде и оне мање критичне тачке које се покажу тек кад се машина добро озноји.

Што се тиче температуре, гледа се разлика у односу на околину, односно редовну радну температуру. Лимарија на комбајну се ових дана загрије на 50ºC само кад стоји у мјесту па неки дио на 60-70 степени не мора уопште бити критичан.

Код електроинсталација до 5ºC је нормално одступање, 5-30ºC се врши сервис приликом редовног одржавања, 30-65ºC разлике је да се треба извршити ванредна интервенција што прије, а кад је разлика преко 65ºC онда се уређај искључује без чекања да не дође до хаварије.

@MOMOSARIC Na Claas kombajn ide c3 i c4 ležaj tako da mu treba viša temperatura kako bi bio u svom radnom opsegu.Preventivno mogu da se menjaju ležaji španera, ovršene i neovršene mase i njima slični jer su jeftini i lako dostupni za rad.Da menjaš ležaj spojničke na motoru, ležaj bubnja, bitera, ulaznog grla...treba da rodiš mečku plus su namenski i koštaju poprilično mnogo para da bi se igrao.
Na'rani svinje i ne diraj ništa dok ide.

Meni su isto merili ležajeve na averu sa tom kamerom. Samo onda je ta kamera koštala oko 150 evra. Znam samo da koji god je ležaj rekao da treba da se menja, stvarno su posle skidanja rondali kad se zavrte....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Nazad
Vrh