Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Jel probao neko u kukuruzu da izvadi gornje podesivo sito, a stavi dva fiskna sita i gore i dole, npr fi 16 rupe?

Ja sam cuo da neki izbace donje podesivo i stave s fiksnim rupama, kao bolje im. Mnogo se lakse steluje kombajn

Tako smo mi radili, gorenje podesivo, a donje fiksno fi16. Sad na novom kombajnu imamo i gornje i donje podesivo, donje cemo napraviti fiksno, da dzaba ne trosimo podesivo. Al da li bi moglo i gornje da se stavi fiksno?

Nzm kako je kod drugih kombajna,ali kod zmaja u kukuruzu ja donje sito otvorim max ,tj ne koristim ga,nema nikakvu funkciju,nikako da napravim ram samo neki,cisto da mogu stegnuti sita ,a mozda i iskljucim povratnu masu,neko je i to radio.

Nzm kako je kod drugih kombajna,ali kod zmaja u kukuruzu ja donje sito otvorim max ,tj ne koristim ga,nema nikakvu funkciju,nikako da napravim ram samo neki,cisto da mogu stegnuti sita ,a mozda i iskljucim povratnu masu,neko je i to radio.
Da li na zmaju blindirate onaj cesalj , kad smo menjali letos pred žetv7 adaptaciju bio je blindiran, sad kaze majstor da ga necemo vracati za kukuruznu varijantu, kaze nema potrebe gde god menja adaptacije nigde ne blindira...

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Dominator je došao i uvek išao sa limom, češalj nisam imao niti ga ikada montirao.Tako je i prodat, blinde skinute samo jedne sezone, vraćene nazad i nikada više nisu skidane.

Kod mene je ove godine ostalo češalj blindiran nisam mogao da ga skidam jer sam prosle jeseni ubacio univerzalnu korpu

Blinda češlja može a i ne mora da se montira u kukuruzu,ali blinde slamotresa obavezno. Moje iskustvo, moje mišljenje.
------------
Dragonajzer.

Kod mene na kombajnu na korpi je dosao fabricki lim, i koristim ga u psenici i kukuruzu. Blinde bubnja stavljam u kukuruzu, u psenici skidam. Blinde slamotresa postavio i nikad ne skidam. Sad na ovom kombajnu na korpi je cesalj. Ovih dana trebamo praviti kukuruznu korpu, pa cemo napraviti i lim za korpu..

Nazad
Vrh