Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Jel radio neko kukuruz sa zitnom korpom? žice od korpe, jel budu oštećene?
Kakvo je stanje sa lomom?
Posto klipova jedva da ima ove godine, trebalo bi da ide

Da kopiram i ovde pitanje ,posto u rubrici claas niko nista .
Dva pitanja:
Drugo :
Jeli neko radio kukuruz , silom prilika , sa nesklonjenim trakama kpk ,adapterom bez sjecke ? Moze li kako ?
Prvo :
Ima li ko najjednostavniji predlog par kamera ,npr nazad , bunker , motor itd ....?
Najradije nesto jednostavno ,bezicno ili kako god ?

Da kopiram i ovde pitanje ,posto u rubrici claas niko nista .
Dva pitanja:
Drugo :
Jeli neko radio kukuruz , silom prilika , sa nesklonjenim trakama kpk ,adapterom bez sjecke ? Moze li kako ?
Prvo :
Ima li ko najjednostavniji predlog par kamera ,npr nazad , bunker , motor itd ....?
Najradije nesto jednostavno ,bezicno ili kako god ?
Što se tiče kamera na Temu ih ima, nisu toliko ni skupe.
Wifi verzije po meni i nemaju neku prednost jer se svakako mora struja do njih dovesti, a zna biti gubitka signala. Tako da su najsigurnije obične sa kablom. Baš sada kod sebe ugrađjem, nisam do sada nikako stigao.

Jel radio neko kukuruz sa zitnom korpom? žice od korpe, jel budu oštećene?
Kakvo je stanje sa lomom?
Posto klipova jedva da ima ove godine, trebalo bi da ide
Radio sam ja prve godine kad smo kupili kombajn,kupili smo adapter usred sezone i nismo nasli odmah kukuruznu korpu,narucio sam tek kasnije u Beceju da nam naprave.Montirali smo samo blinde i tako smo radili.Godina je bila slicna kao i ova,prinosi su bili oko 4-5t po hektru.Loma je mozda bilo 20% vise u odnosu na kukuruznu korpu.Ako su zice zdrave nisu istrosene nebi trebalo da bude problema,ali se moze desiti da je negde probije neka sapurika.Kad kukuruz dobro rodi 10+t verujem da bi tesko zitna korpa prosla bez vecih ostecenja,pogotovu ako se skida neka veca povrsina.

Što se tiče kamera na Temu ih ima, nisu toliko ni skupe.
Wifi verzije po meni i nemaju neku prednost jer se svakako mora struja do njih dovesti, a zna biti gubitka signala. Tako da su najsigurnije obične sa kablom. Baš sada kod sebe ugrađjem, nisam do sada nikako stigao.

Ja porucio dve kamere i ekran od 10inca. Oko 8000 komplet. Nisu wifi nego obicne. Na temu-u. Videcemo kad montiramo kako ce biti

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne znam kako rade one skupe bežične kamere(200+eur) ali ove varijante o kojima se ovde piše samo na kabel. To bezicno radi kad namontiras i dok ne upalis kombajn,tako je bar bilo kod mene i drugara i onda smo sve prebacili na kabel. Što bi rekli: ne može to bez kabla.

Ja porucio dve kamere i ekran od 10inca. Oko 8000 komplet. Nisu wifi nego obicne. Na temu-u. Videcemo kad montiramo kako ce biti

Meni već dugo stoje 4 kamere i 10 inčni ekran, naručene nekada sa ebaya plaće poskupo, ali sam izgubio kabal što spaja ekran i kamere, pa sam sada kupio sa temu 7 inčni ekran pa ću upariti sa jednom kamerom za nazad, 7 je dovoljan za jednu kameru
Onda tzv ,rikverc kamere za auta?
Ali ne ona skroz mala kockasta, nego one malo veće što imaju kao kačket i mislim da su sa 18 dioda, jer se sa njima vidi i po noći

Onda tzv ,rikverc kamere za auta?
Ako hoces nesto da vidis na ekranu onda one za kamione , dolaze sa vodonepropusnim konektorima na srafljenje i min duzina kabla je 10 metara , ima 15m i 20m kabal , rezolucija je AHD 1080p ili tako nesto , ostale su ti ako hoces da gledas crnce u tunelu.

Takodje ove kamere imaju pripadajuce ekrane , nisu kompatibilne sa ostalom boranijom.

I jos nesto neke kamere imaju siroki ugao gledanja kao riblje oko ali je slika manja , koje imaju manji ugao slika je malo veca, sve zavisi sta ti treba , vecina tih kamera ima automatsko svjetlo i u mraku se pale i vidis nocu, ne treba vanjsko svijetlo.

Da li znate nekoga ko servisira kamere i opremu?
Ekran polazuje no signal, a ne znam da proverim da li je do kamere ili sta, red diode za nocni mod sijaju. Skidam na kraju sezone i kada sam hteo sledece da vratim ne radi.
U pitanju je ovakva kamera.

Ako hoces nesto da vidis na ekranu onda one za kamione , dolaze sa vodonepropusnim konektorima na srafljenje i min duzina kabla je 10 metara , ima 15m i 20m kabal , rezolucija je AHD 1080p ili tako nesto , ostale su ti ako hoces da gledas crnce u tunelu.

Takodje ove kamere imaju pripadajuce ekrane , nisu kompatibilne sa ostalom boranijom.

"I jos nesto neke kamere imaju siroki ugao gledanja kao riblje oko ali je slika manja , koje imaju manji ugao slika je malo veca, sve zavisi sta ti treba , vecina tih kamera ima automatsko svjetlo i u mraku se pale i vidis nocu, ne treba vanjsko svijetlo."

Upravo sam na te mislio, kamionske sa priključcima na zavrtanje, i da zaboravih reći da treba kabal od 15m, sa 10 je teško stići ako hoće kabal da se fino upakuje. Govorim o zadnjoj kameri. Za bunker je 10m sasvim dovoljno. Ako se ide na dvije kamere onda treba ekran od 10 inča pa da se podijeli na pola

Ja sam ovakve uzeo.

6a3671186b742da160fd519388f06463.jpg

Ne te male, ovakve
https://share.temu.com/yNaFtUK1aFB

Ali da se naći i jeftinije samo treba pretraživati više
Da li znate nekoga ko servisira kamere i opremu?
Ekran polazuje no signal, a ne znam da proverim da li je do kamere ili sta, red diode za nocni mod sijaju. Skidam na kraju sezone i kada sam hteo sledece da vratim ne radi.
U pitanju je ovakva kamera.
Najverovatnije je problem u spoju kabla, probaj oba spoja rastaviti i ponovo sastaviti. Ako imaš drugi kabal bilo bi dobro da probaš drugi kabal.
Toliko su jeftine da je pitanje da li se to upšte isplati popravljati.
Ta kamera je oko desetak eura, ekran 7 inča malo skuplji

Nazad
Vrh