Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Drugari na kombajnima koji imaju separator kao moj Massey(Dania), dali se pri zetvi soje ista pusta kroz separator ili ne?

Možda nije prava tema, ali gdje naći povoljno a dobre noževe sa tzv valjke na kukuruznom adapteru.? Konkretno je Case ali možda odgovara i od drugih adaptera. .?

Ja sam dans otkacio kukuruzni adapter,izduvao kombajn i podmazao. Vodu iz hladnjaka ispustio i moja zmajcina spreman za zimovanje. :osmeh:

Zasto ne sipate antifriz u kombajn. Pumpa kad stoji dugo suva korodira na mestu gde naleze semering na peraje i posle pokretanja u prolece hoce da pokida ili ubrzano istrosi semering.

Poslato golubom pismonosom

Rđa ali mislim da je to zanemarljivo sve dok se sipa voda bez kamenca.Bar kod mene da kucnem u drvo sa vodenim pumpama nema problema.

Ja nisam hteo da komentarisem, jer po mom misljeniu koroziranje se desava bez obzira koja voda je bila unutra.

Poslato golubom pismonosom

Na zmaj 142 planiram i ja ubaciti sada antifriz preko zime. Cujem neki skidaju hladnjak neki samo ispuste vodu i to je to. Prosle zime hladnjak na zmaj 142 je puko jer nije sva voda izasla iz hladnjaka i dole je pucao. Nikakva popravka nu mije pomogla. Imam jedno pitanje za sve vezano za antifriz koji da stavim. Imam roze antifriz sa nis 100 posto. Razmisljao sam da stavim u kombajn preko zime razblaziti ga 50/50 ili staviti gotov zeleni. Neki kazu zeleni je dobar za traktore neki kazu roze sad koja su vasa iskustva?

Na zmaj 142 planiram i ja ubaciti sada antifriz preko zime. Cujem neki skidaju hladnjak neki samo ispuste vodu i to je to. Prosle zime hladnjak na zmaj 142 je puko jer nije sva voda izasla iz hladnjaka i dole je pucao. Nikakva popravka nu mije pomogla. Imam jedno pitanje za sve vezano za antifriz koji da stavim. Imam roze antifriz sa nis 100 posto. Razmisljao sam da stavim u kombajn preko zime razblaziti ga 50/50 ili staviti gotov zeleni. Neki kazu zeleni je dobar za traktore neki kazu roze sad koja su vasa iskustva?
Rozi je za aluminijumske hladnjake!

Plavi antifriz ili ti G11. 142 je konstruisam dok roze antifriz nije bio ni u planu :haha:. Eno Nisotec najjeftiniji a radi radnju.
Maticu, apsoltno se slazem za gume. Na prvi pogled jeftinije ali na kraju neretko mnogo sluplje.

Kolege forumaši potreban savet u vezi kombajna....konsul ili ihc321...

Послато са HTC Desire 516 dual sim уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh