Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

To i meni strah. A i problem je kada krenes da trazis, a ne mozes da nadjes to sto treba. I odes da gledas na 5-6 mesta, a ja koliko sam daleko, potrosis 400-500e samo na puteve.

manjevicu uzmi Claasa dominatora,jednostavan,prost kombajn i najbitnije je sto ima sve od delova u srbiji. ne osporavam ja kvalitet ni Case,JD,itd,ali kad nesto crkne u zetvi,ti zoves njih,pa oni naruce,pa dok stigne prodje zetva.
ja imam Claasa DO 96 iz 1984 god, i sta god se pokvarilo u Almexu je bilo

Claas je po mom skromnom misljenju vise izvikan nego sto zaista vredi. Ne sporim da je dobar, ali je precenjen, od prilike nesto kao golf kod kola.
Imao sam prilike da vidim dosta kombajna uzivo i ono sto sam zakljucio je da Claas ima ubedljivo najvise remenja i najkomplikovaniji prenos snage po kombajnu. Ubedljivo najprostiji je kejs axijalac, ali on nije za ostavljanje slame. Dosta prosti i jednostavni, a odlicni su NH kombajni i jeftiniji od Claasa iste klase. JD je naravno odlican, ali ces tesko naci nesto preko 1177, 1188 da je pristupacno, a da je dobro.

@mims Ne brini, tebe vec imam u planu. Samo da vidimo kako je stanje i sta kaze cena, meni sve mnogo, tebi sve malo i tako.:osmeh:

A o Claas-u sam i ja razmisljam bas zbog tih delova, zato sto ih ima.
A kazu da i Dominator 76 ima dosta dobar ucinak.

Manjevicu ne budi stipsica na keshicu, platit Mimsu koliko trazi za kombajn, ja cu za Rusa 892 EL i svi srecni :osmeh:

@Nikola Ilic
Claas bez APS sa 240ks motorom 4kj/sat kukuruza. Malo? Tucano 320 model
P.S. Kukuruz preko 13t/ha prinosa.

Poteraj ga u nekom kuruzu sto se tesko izvrsava,poteraj ga u prvim kosnjama zita sa jakim prinosom...Mali precnik doba,kratka korpa,bio Claas u mom vlasnistvu 3g,znam sta moze.

Saglasan da je kukuruz stabljika bila prozukla, potpuno suva i hibridi se lako izvrsavaju (DKC), ali samo nijansu sporije je radio KWS i Pionir. Kako god okrenes usko grlo je na prevozu. A cena za t320 je nesto oko 130+pdv. Da imam viska novaca bolje mi ne treba :osmeh: Koliko moze da uradi ista snaga sa APS?

A zavisi dostai od toga kolko hoćeš da bude rastur, nisam slikao ove godine kako izgleda parcela koja je vršena sa tim precenjenim klasom čak ni naj lošiji zmajevi nisu imali toliki rastur jedno je da mentalitet ne dopušta da se zaostaje od drugih a drugo je kad gledaš kvalitet urađenog posla, dosta njih uzme na pušing-lizing clasa samo da ima istog kao Paja a posle razmišlja ko će plaćati rate.

Nazad
Vrh