Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

20- 50 je gusce ulje i koristi se za velike vrucine i teske uslove. Ja sam prosle godine sipao pred zito super mg 15-40 i trosio je 1 L na dan,posle zetve sam ispustio to ulje i sipao Nisotec 20-50 i skinuo sam 200 kj suncokreta bez dolivanja,tj. Pao je sa maximuma na sredinu.

Pozdrav drugari,trebaju mi dupli prsti sto idu na kosu kombajna Epple 940 ne mogu da nadjem . Da li odgovara od nekog drugog ili da li ima neko to polovno da znate?
Pozz

Premeri svoje mete na starim prstima.Onda idi na sajt Agrimar i tamo vidi mere na duplim prstima koje prodaju.Mozda nesto nadjes.

Na korpu separatora imam dva polozaja.Jedan gde je korpa zatvorenija tj bliza separatoru i drugi gde je otvorenija tj dalje od separatora.
Kakva su vasa iskustva sa radom u psenici.Za kukuruz sam otvarao korpu.Hoce li usporiti masu ukoliko je zatvorim i otezati kombajnu?

Koji kombajn bi mi preporucili da uzmem za svoje potrebe.Da nije glomazan posto putevi dosta uski kod nas i zarasli u trnje:Ja planiran neki sa hederom do 3m.E sad sta uzeti?

Imam JD 932 i najobicnije sitnice imas nove da nadjes.Za Conzula i Mf-a jedino polovno.Nisam pitao koliko je novca spremio za kupovinu,ali ne verujem da bi uzimao nesto novije.

Zetvu za ovu godinu sam zavrsio to planiram za sledecu godinu.Razmisljao sam mozda neki fahr ili JD a mozda i neki new holand,zasvidjao mi se covek sto mi žnjeo samo zuji po njivi nema nista da lupa, ali samo sa hederom do 3m da je jer i sad smo zaobilazili ko kisa oko kragujevca dok smo stigli do njive,putevi urasli a niko nece da cisti

Neznam gde bih postavio pitanje u vezi nauta[leblebije] da li je neko probao da vrisi kombajnom i da li uopste moze da se radi zitnim kombajnom.zahvaljujem.

Nazad
Vrh