Sava Bata
Član
Bilo retko zito pa sam skidao 22-24 kj dnevno sa vozikanjem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pšenice oko 8 vagona, soje može i preko 6, a kukuruza za ceo dan 150 tona sa kipovanjem na leniji...@mixer87kac Koliko robe skineš u vagonima, pšenica, suncokret, kukuruz, soja, kad ceo dan kosiš? Ovaj je kosio pored mene, parcela 30kj ili nešto malo jače, prinos oko 3t, po prevozu koliko sam ispratio, pa je mogao skinuti.
Kad se kosi nisko i pazi na rastur, ne može se ići brzo to stoji,sto Matic kaže. Ali neko gleda da što pre skine, bez obzira na rastur i jos kosi visoko, pa zbog toga ima veći ucinak. Mada, prinosi se ove godine drastično razlikuju, pa tako i učinak, pa nije bas za poređenje moj kraj, i krajevi gde je rodilo 5t.
Da imas 4.5m heder bio bi blizu 30kjMoja 98 uradi između 20 i 22 k.j sa vozanjem za dan. Više nema teorije a da bude urađeno kako treba sa sve sečkom.
12 sati. Od 9 do 21.A kol'ki je taj dan?
Kada je dobra psenica 4t po kj i vise 142ka deset kj max i da ides na njivu kada uprzi i da se vratis pre rose. Oni koji jure pare jos kada je godina kao ova pokose sa Tukanom 35 pa do 50kj na dan. Ali taj dan je nekom vec od 8 u psenici pa do ponoći.Imao jedan gazda kod nas 142. Seje dosta pšenice i kukuruza. I on kaže sa 142 nikad više od 10 kj nije radio na dan.
Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Baš tako .142 uspe da pokosi oko 5 vagona kada kipuje u hodu.Kada je dobra psenica 4t po kj i vise 142ka deset kj max i da ides na njivu kada uprzi i da se vratis pre rose. Oni koji jure pare jos kada je godina kao ova pokose sa Tukanom 35 pa do 50kj na dan. Ali taj dan je nekom vec od 8 u psenici pa do ponoći.
Sent from my S60 using Tapatalk
Ja sam mojom 142kom pokosio 7,5 vagona u tabli, sa kipovanjem u mestu. Jos sam čekao prevoz, oko pola sata, znaci verovatno bih pokosio I 8vagona. Prinos je tada bio kod mene od 5 do 5,5t/kj. Verovao neko ili ne. Mnogi se u selu čude kad kosimo uporedo sa nekim.Baš tako .142 uspe da pokosi oko 5 vagona kada kipuje u hodu.
Dok sam radio kod prijatelja. 10kj psenice sa kipovanjem u hodu smo radili. Zavisi od prinosa ali tu 4-5v uradi. Kada je psenica 50+ m/kj mora da se hvata manje od punog zahvata jer prosipa nazad iako ide najsporije moguce.Ja sam mojom 142kom pokosio 7,5 vagona u tabli, sa kipovanjem u mestu. Jos sam čekao prevoz, oko pola sata, znaci verovatno bih pokosio I 8vagona. Prinos je tada bio kod mene od 5 do 5,5t/kj. Verovao neko ili ne. Mnogi se u selu čude kad kosimo uporedo sa nekim.