Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Kod mene isto to, samo ima i brojcanik i pistolj i ide pravo iz onih bidona. Izbacio sam burada, to je zlo za dizne i pumpu.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Je l ti na bidonu dole na slavini jos uvek alu folija? Kad sam kupovao bidon rece covek da ako hocu za naftu da mi da neko koje nije otvoreno dole.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Danas mi pukla prednja felna na deutzu 1600H .Dobio sam na zajam komplet tocak od john deere,ne znam na koji john deere pase,cekam da mi se covek javi da ga pitam.Inace dali ima neko takvu felnu na prodaju ili gde bi mogao naci.nosi gumu 23.1-26

Pa kod nas ove godine su generalno losi prinosi, pa je svima veći ucinak. Ali opet, za ovako mali kombajn ja sam iznenađen.
@mixer87kac koliko ti možeš pokositi pšenice na dan, tj koliko vagona robe skineš sa tvojim 240?
Sa šetnjom pre neki dan uradio 21 jutro. 30 jutara samo ako je lošije žito i da su table, drugačije nikako. Ako je dobro žito 4,9 heder je za njega poveći zalogaj pa nema beganja. Nemogu sita i slamotresi da savladaju masu..

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Imao jedan gazda kod nas 142. Seje dosta pšenice i kukuruza. I on kaže sa 142 nikad više od 10 kj nije radio na dan.

Imao jedan gazda kod nas 142. Seje dosta pšenice i kukuruza. I on kaže sa 142 nikad više od 10 kj nije radio na dan.

Ma razumem ja tebe, velika parcela i sa kipovanjem u hodu da li uspem da skinem 15kj,uglavnom ne, u kukuruzu sigurno ne.. Al znaš kako se hvale, pa sam samo hteo da, se našalim, zato sam i stavio smajli...

Moja 98 uradi između 20 i 22 k.j sa vozanjem za dan. Više nema teorije a da bude urađeno kako treba sa sve sečkom.

Na koju visinu kosite? 10-tak cm od tla ili samo kupite vlati. Kod mene su male parcele i žanjem u prosjeku oko 0,7 ha za sat.

@mixer87kac Koliko robe skineš u vagonima, pšenica, suncokret, kukuruz, soja, kad ceo dan kosiš? Ovaj je kosio pored mene, parcela 30kj ili nešto malo jače, prinos oko 3t, po prevozu koliko sam ispratio, pa je mogao skinuti.

Kad se kosi nisko i pazi na rastur, ne može se ići brzo to stoji,sto Matic kaže. Ali neko gleda da što pre skine, bez obzira na rastur i jos kosi visoko, pa zbog toga ima veći ucinak. Mada, prinosi se ove godine drastično razlikuju, pa tako i učinak, pa nije bas za poređenje moj kraj, i krajevi gde je rodilo 5t.

Ja lično uvek volim da kosim nisko, lepše kombajn izvršava kad su mu puna "usta" ..
Elem ko juri za lovom baš se i ne sekira za te stvari...

Opa!
Ja bih je za prvu pomoć, zavario. Pa onda u potragu.
Eno moja od Dragona (doduše nutovi su bili navarivani) je izvukla pola sezone kukuruza, celu sezonu ječma i malo 'šenice. Nisam smeo više rizikovati pa sam je juče zamenio jer sam svakako imao kvar.

Nazad
Vrh