Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Ako te interesuje TX 34 ima kod mene u komšiluku.Ako ne grešim 18.000 e sa sve kukuruznim adapterom.

Da li neko zna kakav je ovo zitni heder?

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Taj heder ima vitlo ispod tog lima koje se okrece suprotno nego vitla na nasim hederima,zmaj,class,kako god,ima sitne kao nozeve na njemu u vidu prstiju ,izmedju koji moze proci stablo psenice ali ne i klas,stoga taj heder samo uvlaci klas u kombajn,eventualno manji deo stabla koji se otkine.Ovo je najvise korisno ko radi no till,pa i strip till ,ta masa zetvenih ostataka od gore sprecava nicanje novih korova kad se povalja,slicno cover crop-u,bar sam to vidjao da rade.Kucaj na google ''Stripper Header for combine'' lako mozes naci sve o njemu.

grill house wilmington north carolina

Ima mase,uglavnom se teraju i brze kombajni da nadoknade manjak slame ,a kao sto rekoh,a i vidi se na snimku,kog sam tek sad pogledao xd,cupa on i deo stabljike sa klasom i to ide u kombajn.Sve u svemu usteda u gorivu sigurno,masini ,itd.Ali kao sto rekoh samo ako se radi no till,strip till ,inace u klasicnoj obradi zemlje ,sa tolikom slamom na njivi,ne iseckanom,sto si ustedeo gorivo na kombajnu ,to potrosis na traktor da bi isitnio tu slamu,tanjiraca,tarup,sta god.

Imam u agrotehnicaru iz '83 godine detaljno objašnjen striper... Ima rezultate ispitivanja mane i prednosti, tada je bio početak razvoja ideja je bila baš ta da se uštedi na gorivu i da se povećaju učinci srednjih kombajna jer navodno kako oni pišu nema smisla trošiti gorivo na slamu.

Drustvo,koji kombaj (a da nije zmaj) bi mi preporucili a da je gabaritno manji od zmaja 142,posto mi je ulica jako uska,a da ima i kukuruzni adapter...Ucinak nije nesto bitan,samo za svoje potrebe.Ako nesto znate,a da nije daleko od mene,slobodno javite...

Što mislite, da li đuro đaković 770, mali kombajn zahvata 2,8m,sa stolom za uljanu repicu, može bez problema vršiti uljanu repicu, jer ima bubanj 85cm širine, poput malog zmaja 132/133, da se neće gušiti zbog manjih dimenzija ili neće imati problem što je motor samo 70ks......jel netko vršio uljanu sa tako malim kombajnom......?

Novi adapter za uljanu košta 2000€, a ove godine bi trebao dati oko 1000€ za vršidbu, što je pola adaptacije, tj stola za repicu....

Imam sito od 3mm.....jel bi to bilo ok?

Mislim da i taj šestak ima 70ks,širina bubnja je ista, a još si i radio bez stola, pa je išlo.... Imao bi i stol i bočnu kosu...... Sito imam 3mm a slijedeće veće je 9mm......danas mjerim sjemensku uljanu sa šublerom, ima 2mm zrno.....

Broj obrtaja bubnja po njegovom uputstvu kaže da ide na max, a to je 1450 obrtaja, imam i te lančanike, a imam i blindu za korpu, koja se koristi u djetelini, da zatvori prve tri kaskade na korpi, da neispadaju neovršene mahune......

Opet mislim ako mu bude i teško, uhvatim manje sa hederom 2 do 2,5m nemoram ići puni zahvat.....

A bojim se, da nekupim stol, pa da neide, da još moram platiti kombajn, onda sam napravio pravi posao.....

Ti si u dilemi kao i ja za kukuruznu varijantu za zmaja 135
Kako ce ici i da li ce, da ne bacim pare, adapter i ostale argati, nije bas jeftin sport.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da, nije..... Čovjek je dosta korektan, traži pola para odmah, kad doveze stol, a pola kad bude isplata repice..... Mislim da bolje nemože.....

A i kukuruznu sam našao, čovjek traži 2500€ za heder, sita, lančanike, korpu, bline..... Sve za m770..... Nije ni malo, nije ni puno..... Traže obično za to sve kod nas 3000-3500€......dosta su skupi ti troredni

I ja tako nesto trazim u kompletu, korpu blinde, adapter, da ne jurim sve posebno jer obicno je skuplje kad se uzima posebno sve.
Tesko je uopste naci tri reda

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da, zato oni koji imaju traže puno..... Za 3500€ se kupi zmaj 142 sa kukuruznom adaptacijom.....
Vjerujem da nema ograničenja kretanja, da bi ta za mog đuru već bila prodana, a do njega imam oko 250km u jednom smjeru.....

A evo, za 8000e se kupi đuro 1620 sa žitnom i kukuruzom, al s njim bi teško prošao tamo gdje ja moram, a opet sa mojim bi imao više posla na malim parcelama, jer pored velikih john deere kombajna, nitko me nebi zvao sa đurom....

142 sa kukuruznom adaptacijom ispod 5k eura je masina za rad od danas do sutra,tu samo generalni remont da bi imao nesto valjano.

Nazad
Vrh