Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Ume to mnogo skuplje da bude kada se namesti vreme ,a onaj koji ti radi uslugu pocnee malo da laze pa kisa pa ovo ,pa ono i na kraju sto neplatis na cupriji platis na kapiji.

Pa padne jedna kisa i da ti skine samo 100kg po ha. Pa se gubi. Ali videcemo jos.

Pa sa mocnom masinom mozes uvek da otkines bar jos toliko usluga, a da se ne umoris i onda eto masina ti se otplati mnogo brze...

To je tacno, od usluga sam isplatio remont i moja zetva ostaje fraj.
Ali mi je muka vise i tih usluga, cekas ih sa prikolicama,cekas ih za pare.

jedno pitanje za vlasnike 1540 i 1550 new holanda kako ste zadovoljni njihovim radom.neznam dali da uzmem neki takav zuti ili 142zmaj.dali manje ima prasine od 142 posto se sedi vislje.ili jos malo da cekam i radim sa m103 clajsonom pa uzmem 8040 8060 holand

Tu si blizu.Dodji do mene da vidis 1550S.Kad ga budes video shvatices da to i zmaj 142 ili 143 ne mogu da se porede.

Zmaj ne moze da se poredi sa New holland-om ni u kom slucaju. Budite malo realni.
Kao kada bi poredio Zastavu ili Daciju sa BMW ili Audijem.
Ako cete vec porediti onda 162 i 1550 ili 171 i Tx34. Kombajni istih godina, a ne New holland-a iz sedamdestih godina i Zmaj-a iz devedesetih.

Manjeviću....pišemo o kapacitetu
A inače ti modeli NH su rađeni do 1980 a zmaj 170 je počeo par godina kasnije
A i da se poredi 171 sa TX 32, dal nije NH duplo brži o jeftiniji za održavanje ili šta već si mislio
Zastava i bmw ili audi ne mogu se porediti po svim karakteristikama jer nisu ista klasa, bmw i audi iz tog aktuelnog razdoblja ne postoje od 1100ccm

Covece New holland je marka za Zmaja i tu nema o cemu da se razovara. Niti da se poredi, kakav crni kapacitet i delovi.
Pusti ljude koji mogu da rade sa New holland-om. A mi koji nemam toliko zemlje i para radicemo sa Zmajem dok ne zaradimo za bolje.
I ja imam isto kao i ti 577 i 142, ali prvom prilikom kada se prodaju i bude para za bolje i novije, zamenicu ih (ako bude zdravlja i para).

Odlican zmaj 143 sa cumingsom motorom i hederom istim kao moj nema sta da trazi blizu mene.Na tri duzine njive jednu vise uradim.Posle smo pratili rastur i kod mog kombajna je bilo zanemarljiv dok se iza zmaja zelenilo.Po meni pre treba 1550S uporedjivati sa zmajem 170.

Covece New holland je marka za Zmaja i tu nema o cemu da se razovara. Niti da se poredi, kakav crni kapacitet i delovi.
Pusti ljude koji mogu da rade sa New holland-om. A mi koji nemam toliko zemlje i para radicemo sa Zmajem dok ne zaradimo za bolje.
I ja imam isto kao i ti 577 i 142, ali prvom prilikom kada se prodaju i bude para za bolje i novije, zamenicu ih (ako bude zdravlja i para).
Manjeviću
čoveče, o čemu ti pričaš...

Jedan je ovdje imao NH samo godinu-dvije i prodao neki model bez kabine, ne znam, dobio ga dosta povoljno... IDENTICAN zmaju 142 sto se vrsalice tice al znate li sto znaci PLJUNUTI z142... Platforma vozaca drugacija i komande malo drugacije rasporedjene, a ovo ostalo sve isto. Nesto je djelova kupio po selu od ljudi sto su nekad imali zmaja (sita, remenice, djelovi mjenjaca, remenje) i montirao na njega, vrsio jednu ili dvije sezone. Razbolio se jako, prodao kombajn... Cak je kod nas u oglasima prije koju godinu bio zmaj 142 s hederom s new hollanda. Moguce da je s ovakvog modela sto je ovaj imao... 3.6m

Jedina mana tog kombajna je bila sto je netko od prijasnjih gazda ugradio motor s 5136. Turaze koliko hoces, direktan auspuh a kombajn bez kabine. Potrosnja katastrofalna, buka jos gora, al da je iso, iso je kao lud ;)

Za taj NH npr nije bio nikakav problem naci djelove jer su pasali sa zmaja...

Nisam ga video ni uzivo kako radi, a kamoli imao ili radio sa njim, a ni sa boljim. A i meni se svidja 171, ali ga nikada ne bi poredio sa New Holland-om.
Ali znam da je glupo poredjivati Zmaja sa New hollandom.
A post 1112 nije bio upucen tebi i znam zasto sam to napisao.

Covek koji je meni prodao NH 1550S je kupio zmaj 171.Ulozio je u njega silne pare i opet se nije nakosio kao sto sam ja sa mojim tj. bivsim njegovim.Ja sam uradio:glavu motora,oba lanca elevatora nova,sine bubnja nove,sine separatora remontovao,oba sita nova,spirale obe remontovane i novi lezajevi,svi silen blokovi novi,lezajeva sigurno 15,8 kaiseva,struja skoro pa komplet odradjena,secka komplet balansirana sa svim novim nozevima,prednje gume nove,zadnje kupljene polovne,svi klipovi izremontovani,nova kosa,novi dupli prsti,nova secka na kukuruznom adapteru,pun remont varijatora voznje.....ni sam vise ne znam sta jos uradio.
Toliko muke ali su letos samo gledali zamnom i u pologu a naravno i u normalnom zitu.

Manjevicu a vec kad udjosmo u diskusiju,a jesi li radio na newholandom,ili cak mozda rasklopio koji deo sa njega,radio bar jedno kj sa njim?Pa vec poredis?
Prilicno je neozbiljno pisati postove kao sto ti pises bez ijednog realnog argumenta.i porediti kombajne koji nisu ni priblizno u cenovnom rangu niti sta slicno..Sto se tice kapaciteta poredi ti diklofenov kombajn sa zmajem 170 pa vidi ko ce koga siti u vrsaju..
Tvoji postovi lice na postove 10 god klinca koji zna reci to je bolje ili nije bolje a razlozi su da sedes i da se ceses.
A u ostalom takva prodjenja su krajnje neozbiljna,jer nijedan kombajn nije u istoj kondiciji a isto tako bitan faktor je kombajner.

Nazad
Vrh