Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Ja moram da kupim, sad od koga, svejedno mi je.
Gledacu sto bolje stanje naravno.
Ako imate preporuku, dobro ce doci...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Nasao kvar
Problem je ona spojnica sto spaja osovinu iz menjaca i osovinu sa tocka pojeli se nutovi i proklizava.

@sinisa1979 Da li si nekada remontovao kukuruzni adapter zapadne proizvodnje?Sticajem okolnosti jesam, neke ležaje i zaptivke nemaš nigde da kupiš sem kod zastupnika jer su namenski rađeni, cena tresu se ćega i uši da ti otpadnu.

Kad smo vec kod adaptera proverio sam cenu jedne otkidacke ploce za olimac-a. Cena je oko 120e sa pdv

Sent from my iPhone using Tapatalk

Drustvo moze pomoc. Hocu da stavim nesto u bunker neki senzor koji ce da mi pokaze kad je bunker pun. U pitanju je klas 68 s, jel.ima neko ideju sta da stavim

Ali mocnije je kad se stavi senzor pa poveze sa rotaciom pa svi mogu da vide kad je pun :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa ubaci kao što je i na novijim, mikroprekidač. Ima to sad da se kupi. Povežeš ga na neku lampicu u kabini i to je to...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Otkud da nema fabrički?To me baš čudi, obično Claas ima 2 davača koji rade na sistem membrana, jedan obaveštava kada je bunker pun 70 a drugi kada je na 100%.
Takođe i fabričko osvetljenje ima svaki, na nekom se pali čim daš kontakt a na nekom sam pališ preko prekidača.

Срећа па лоше године свира на сваких 2-3кј😁
Ротацију да види тракториста ако треба да уђе у њиву ради киповања,а у кабину сијалицу неку да светли или блица. Е сада у Змаја ја би пре исекао и направио већи прозор на бункеру скроз до врха,и једну малу сијалицу као у кабину путничког аута изнад прозора чисто ноћу да се види на стакло.

Nazad
Vrh