DraleTD
Član
Мораш променити и пика прсте. Али да је добра ствар добра је.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Njih svakako moram da menjam jer su u losem stanju, verovatno mora da se promeni i drzac kose ili gresimМоја грешка, мислио сам на дупле прсте, а написао пик ап. Дупле прсте мораш мењати ако хоћеш Шумахер косу.
Lakse mi je i brze da je izvucem i zanitnujem tj vadim je napolje samo kad puknu nozevi gde je prut kose. Kako izgleda taj alat za nitnovanje?Koliko znam, prut kose se mora menjati jer su rupe za nitne 5mm a Šumaheru su rupe za šrafove 6mm. Ako probušiš prut, oslabićeš ga.
A zašto izvlačiš kosu napolje? Može se na licu mesta odraditi. Podmetni jednu klocnu ispod kose gde menjaš nož. Na klocnu stavi dizalicu a na dizalicu stavi alat kad koji treba i dizalicom fino podesiš visinu tj napraviš oslonac za prut. Ako izbijaš nitnu onda stavljaš cev na dizalicu a ako nituješ onda alat za nitovanje. A od gore klepaš izbijačem ili alatom za nitovanje. Kad šta radiš.
Da li ima neko resenje da se ne nakuplja prasina na onom zastitnom limu od hladnjaka.U kukuruzu mi bas nakupi posle 2-3 kruga.U pitanju je avero.
Na novim claas kombajnima ide kosa sa nitnama?Baš sam gledao pre par dana kod mindjušara šumaher kosu. Moraju da idu i dupli prsti drugi, to jest oni što imaju oštricu i gore i dole jer na šumaher kosi jedan nož stoji redovno a drugi je kontra okrenut pa tako naizmenično. Što se tiče nitni na kosi, već drugu godinu kako koji ode stavim nov sa šrafovima. Postoje šrafovi i 6 mm a i 5 mm, tako da ne mora da se razbušuje prut. Na šrafove se nož zameni za 2 min i ne mora da se vadi kosa napolje...
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Ove godine necu da prebacujem jer mi jos ostao samo suncokret za vrsu ali sledece godine ide ugradnja sumaher kose@IMT539'98 Ako budes prebacivao na sch kosu, nozeve samo kupuj u knd novi sad. Neke austrijske, taj jedan austrijski ode posle tri originalna sch noza.