sinisa1979
Član
Ko spominje sve modele JD? Diskusija je o Z seriji JD-a.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nov i gotovokako citam ove vase postove ubio me bog ako znam sad tek koj kombajn cu da kupim,sve ste me pobrkali sad
Послато са SM-A536B помоћу Тапатока
Faktički 3A kolko ima doba NH TX34/66
Ne znam bas da su cene visoke, npr IMT, TORPEDO,ZETOR 1200din/kom, zato mi i nije jasno to što čitam da se kupuju od gepeka, pa budži..A mene zanima, do koje dimenzije ih pravite, i koliko Njutna?
Budžeraj verovatno kod nekoga dolazi u obzir, jer se može samo u originalu naći, a cena je previsoka.
Pa baš čitam po forumu, kupovine od gepeka, pa neki dodaci radi dužine, pa su prejaki da se vrata ne mogu zatvoriti itd.. na to se odnosilo.А шта сматрате под "буџерај"?
Jbg na Najlonu je bilo novih amortizera po 200-300din komad. Malo ga dorade ako treba i eto..... Prosto.Ne znam bas da su cene visoke, npr IMT, TORPEDO,ZETOR 1200din/kom, zato mi i nije jasno to što čitam da se kupuju od gepeka, pa budži..
O tome baš i diskutujemo, polovno, neoriginalno, ko zna koliko staro, a i kod gasnih amortizera tog tipa nema "dorade", baš mi je zato i zanimljiva tema, jer vidim da su ljudi u zabludi.Jbg na Najlonu je bilo novih amortizera po 200-300din komad. Malo ga dorade ako treba i eto..... Prosto.
Za te pare je ludost bilo šta prepravljati, ali svako zna svoje.Ne znam bas da su cene visoke, npr IMT, TORPEDO,ZETOR 1200din/kom, zato mi i nije jasno to što čitam da se kupuju od gepeka, pa budži..
Druškane, detalji u privatnu porukuZa te pare je ludost bilo šta prepravljati, ali svako zna svoje.
Nego ne odgovori ti meni, do koje maksimalne dužine pravite amortizere, kada je skroz raširen, i do koje jačine?
Budžimo zato što je u originalu tj kod prodavaca traktorskih delova ( u mom slučaju Agrovojvodina) skupo a i često se desi da taj original ni ne štima. Eno imam jedno 3 komada koji su kupljeni (2 stigla brzom poštom a 1 kupljen bez uzorka) za npr sedište ili vrata pa ni blizu tj pre,prejaki. Zato lepo odem u prodavnicu auto delova kupim isti ili vrlo sličan za duplo manje para, malo modifikujem (alaj mi teško kuglu prilagoditi) ili čak i ne moram i ende.Pa baš čitam po forumu, kupovine od gepeka, pa neki dodaci radi dužine, pa su prejaki da se vrata ne mogu zatvoriti itd.. na to se odnosilo.
Ja se više vodim onom politikom, kako je fabrika propisala, jer to "malo jači" zna da napravi malo veći problem. Čak na sajtu imamo kalkulator sile, tako da, opet kažem, bar mi imamo to pravilo da originalne amortizere samo praktikujemo, u smislu dužine i sile.Naravno da ima dosta faktora. A najbitniji je taj da ako budžim, budžim sebi ili nekome ko je razuman i ko shvata kad mu objasnim kakve mogu biti posledice. Nisam lud da nekome nešto nabudžim pa da ja budem kriv što su ga vrata izvukla iz kabine ili mu je puklo staklo.... Ne, ne. Razne škole sam platio kad sam bio mlađi, sad (ustvari odavno) je pristup drugačiji.
Tako da, ako vrata imaju svoj metalni okvir i ako ima prostora za malo duži amortizer, komotno može ići jači amortizer samo treba biti pažljiviji jedno vreme dok on malo ne posustane. Ako nabudžim nov. Sa polovnim nema tih problema. Zadnje staklo sa okvirom, takođe. Hauba isto. Bez okvira nisam i neću da budžim.
Btw, jeste ovo poljoprivredni forum, ali ima i nas koji nismo isključivo poljoprivrednici.