Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Izbacao je vec neko u temi negde,cini mi se clan Arkadije a mozda i gresim i izvinjavam se zbog toga. Zanimljiva masina ali nama nedostizna pogotovu podno Dunava gde je vecina uvratina manja od kombaja za dve vrste

Gledao sam neki dan nekako mi jadno ide svega 4 na sat, normalni kombajni idu sa 10 redi preko 7.. mislim da bi ga dva zajednicke snage do 1100 ks pojele u ucinku, cisto sumnjam da ce to zaziveti.

Nije to kombajn samo,to je jedna masina za sve,i obradu zemljista,setva,prskanje i sta vec sve radi....i nije to namenjeno za gologuziju zvanu srbija niti bilo koja drzava u okolini,to radi na tablama od bar 50 ak pa do 200-300 hektara,a ne par hektara,desetak hektara parcelice.

У принципу то је самоходни носач оруђа. Мења 3-4 велика трактора и комбајна. Ово би требало бити неко модуларно возило.

Ako je verovati polovniautomobili oglasima dosta se gledaju kombajni.
U svaki malo lepsi oglas kad se udje minimum 4 osobe gledaju.
Inace za manje povrsine (max 80kj)sta gledati?
Koja je cena vozaca po jutru, da vozi neciji kombajn? Zelim neki proracun da napravim za koliko se ispalti kombajn do 15-20.000E sa kukuruznim dodacima.
I htedos pitati vako neka procena na odrzavanje nekog zmaja 143, starijeg nju holanda ili Dajca manjeg koliko godisnje ode?
Znam da sve zavisi od stanja masine ali recimo da se zamene par kaiseva,ulje, kosa sredi,nozevi tarupa,mazivo vamo tamo osnovno nesto.Da li je vise od 200 300E godisnje?
Kako sam shvatio sa foruma ovde gume dodju medju skupljim stavkama ako su losije i sredjivanje limarije?

Vozač se kod nas plaća 10%.Sa kvarovima i održavanjem nisi nikada na čisto.Može kombajn da bude tip top spreman uvek može nešto da te iznenadi mimo toga pa moraš uvek imati par hiljada evra sa strane za ne daj Bože.Ja sam pre za kombajn zapadne proizvodnje.

Овде ко зна да вози модерније комбајне отимају се о њега. Познаник вози трактор и комбајн 500 динара на сат + добија 10% кад раде услужно.

Moj je cale vozio davno kombajn i placali su ga 10%, trebalo je 15% ali je bilo puno vlasniku...
Po meni je bolje uzeti zapadni kombajn sa klimom jer sumljam da ce ti svako sad raditi u zmaju 142.
Pisao sam pre par strana, ja radim sve oko 8ha i kupio sam kombajn koji ima kapaciteta za najmanje 10 puta vise od toga. Sta cu kad svi lazu, docu docu sutra a ono tuki. Pretprosle godine cekao 10 dana kombajn da mi ovrsi psenicu, saprale je sve kise i niko je nije htio.

Ne mozes napraviti tacnu racunicu sa kombajnom, jedne godine mozda uradis 100ha sa samo par promjenjenih nozica kose dok druge godine mozes uraditi 10ha i moze ti otici hidro pumpa, guma itd.
Ja sam ove godine uradio oko 20-30ha, i puko sam oko 50-100 na odrzavanje. Otislo bi mozda i manje ali sam neke stvari promijenio preventivno, i sve sam stavljao visokog ili srednjeg kvaliteta.

@vlada88 To je ili bag sa njixove strane ili je namerno tako napravljeno od nedavno,dal neko bot software ili sta je vec nemam pojma.Ali da toliko ljudi gleda oglase ,to nije tacno.Ja pratim 6 oglasa na njixovom sajtu ,sve su druge masine u pitanju,i svi imaju po 5,6 pa,i,8 gledalaca u isto vreme,a do pre par nedelja,mesec dana ,toga nije bilo,retko kad vidim da njih dvoje,kamoli troje gledaju isti oglas.

Вероватно покушавају са блефом као њих хх гледа ајде можда се неко и упеца па појури да купи. Ја гледао неке машине и пар огласа увек и у свако доба дана, ноћи 5 њих тренутно гледа. Ујутро у 3х отворио оглас кад њих опет 5 гледа реко јбт нисм једина будала која прати огласе у та доба.

Predpostavljam i ja da nesto baguje sajt sa brojanjem korisnika koji gledaju isti oglas u istom trenutku.

Skoro udjem da prelistam Imt traktore, ne biste verovali.
Po 20- 30 pregleda po traktoru, imam nekoliko skrinsotova, ti traktori nikad nisu imali tolike preglede retko kad sto neko rece 2 pregleda...
Tako da sam zakljucio da je cista glupost sa kojom se neko igra.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh