Slike mog vinograda

Podseti me sad, kad nadjem vremena okacicu slike. Slikao sam u Grckoj pre nekoliko dana vinograd, ono nisam video do sad a celo selo ga radi isto, kao cetvorostrani kordonac..

Dejane koja je ovo sorta? Bas lepo...
Kod mene ptice odnele tri četvrtine, po to ce biti upamćena godina. A nije nesto sočno i ukusno. Prosle godine bilo savrseno bilo, jer susa počela jula a sada je cele godine ali zadnja 3,5 meseca katastrofalna...

Zaista ne pamtim ovakvu godinu, pored 100% izmrzavanja kajsija, jabuka, 50% krušaka i krađe skoro polovine roda šljiva, neverovatne suše ( koja i dalje traje), ova godina je za pamćenje što se vinove loze tiče...ostaće upamćena i po kvantitetu po kvalitetu uz minimalno prskanje.

Svaka čast,retkost je zaista videti u berbi da se ovako lepo modri list na lozi.Plod i nema potrebe komentarisati,slika priča sama za sebe ;)

1. i 4. slika mi lici na Moldovu (ili Moldaviju kako je vecina zove), 2. slika mi lici na Vranac a za 3. nisam siguran ali verovatno Hamburg.. Dok mi dole na poslednjoj slici u kofama lici na Prokupac vecinom i u onoj jednoj crnoj kofi Hamburg 🤔 Mada kad poredim velicinu, ne bi trebalo Prokupac da bude ovoliko sitniji od hamburga, mozda je Merlo mada kod mene merlo ima manje grozdove..

Nazad
Vrh