Slike mog vinograda

Podseti me sad, kad nadjem vremena okacicu slike. Slikao sam u Grckoj pre nekoliko dana vinograd, ono nisam video do sad a celo selo ga radi isto, kao cetvorostrani kordonac..

Zaista ne pamtim ovakvu godinu, pored 100% izmrzavanja kajsija, jabuka, 50% krušaka i krađe skoro polovine roda šljiva, neverovatne suše ( koja i dalje traje), ova godina je za pamćenje što se vinove loze tiče...ostaće upamćena i po kvantitetu po kvalitetu uz minimalno prskanje.

Dejane koja je ovo sorta? Bas lepo...
Kod mene ptice odnele tri četvrtine, po to ce biti upamćena godina. A nije nesto sočno i ukusno. Prosle godine bilo savrseno bilo, jer susa počela jula a sada je cele godine ali zadnja 3,5 meseca katastrofalna...

Zaista ne pamtim ovakvu godinu, pored 100% izmrzavanja kajsija, jabuka, 50% krušaka i krađe skoro polovine roda šljiva, neverovatne suše ( koja i dalje traje), ova godina je za pamćenje što se vinove loze tiče...ostaće upamćena i po kvantitetu po kvalitetu uz minimalno prskanje.

Svaka čast,retkost je zaista videti u berbi da se ovako lepo modri list na lozi.Plod i nema potrebe komentarisati,slika priča sama za sebe ;)

1. i 4. slika mi lici na Moldovu (ili Moldaviju kako je vecina zove), 2. slika mi lici na Vranac a za 3. nisam siguran ali verovatno Hamburg.. Dok mi dole na poslednjoj slici u kofama lici na Prokupac vecinom i u onoj jednoj crnoj kofi Hamburg 🤔 Mada kad poredim velicinu, ne bi trebalo Prokupac da bude ovoliko sitniji od hamburga, mozda je Merlo mada kod mene merlo ima manje grozdove..

Posle zaista godine koja će se pamtiti, i po količini i po kvalitetu, ovaj mali vinogradić je zaslužio ful tretman

Freza očišćena i oprana

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh