Skladištenje zrnaste robe

Ako se tegli pod klipom, pod zrnom ce se istegliti 2x i ako dodje do tacke pucanja kabuum. Stavis colovnu dasku (pri vrhu gde je manji teret mozes i stanjiti dasku na 2cm. Obavezno filcovanu, sa sto dubljim filcem.
 
Farmer II skinuti žicu pa postaviti armaturnu mrežu pa na nju postaviti tu pocinkovanu što ste napomenuli. Tako ja planiram kod mene ali su kod mene metalne cevi.
 
Ojacanja u vidu punog materijal fi 10mm a pozeljno i jace u donjoj zoni i na sredini barem. Kod mene je na 3 mesta 12mm materijal i da toga nema raspalo bi se sve. 4m je raspon, kada je manje manji je pritisak ali opet treba ojacati.
 
Mislim da ovaj ambar kod farmera nema mogućnost da izdrži teret zrna. Samo bolje grede što znači sve iznova uz sva bočma ojačanja. Teret je veliki zrno, mnogo veći od klipa.
 
Baća Mićo hoćeš raditi neka dodatna ojačanja pošto je baš visoka koliko se sećam?!
Biće ojačanja malo je sada niža jer je ušla u krov od hangara, tovarna visina je 3.3 m a širina je 2.3 m. Cevi su 60x40x3mm razmak između n jih je 1 m tako da ću ojačanje ići po visini barem na tri mesta verovatno kao i Bojčetić sa fi 12 mm koje će na oba kraja imati navoj za navrtku i obavezno široka podloška.
 
Pitanje za one koji su radili zastitu kukuruza pri skladistenju Actellicom (najvise za sinisu 1979)...
prskao bih kukuruz atomizerom koji ce izlaziti iz puznog transportera i znam puzu protok u tonama.
koja kolicina vode po toni treba da ode da tako receno ''produvam'' kukuruz sredstvom i koja koncentracija actelica u tu vodu ide?Znaci koja kolicina vode po toni ide i koja kolicina Actellica ide u tu vodu.Atomizer mi je od 14l al ajd recimo na 10l vode koja koncentracija treba sredstva?
 
FarmerII možeš da staviš neku armaturu fi 10 ili još bolje fi 12 između stubova i ove žice u donjoj zoni pa sve do iznad pola visine, na svakih 30cm, a obavezno sa sve 4 strane.. A što se tiče unutrašnjosti možeš da staviš i duplo onu mrežu za fasadu (jednom idi horizontalno a jednom vertikalno) i ponegde je veži ili za ovu žicu ili stub, ali ne steži mnogo jer hoće da se pokida, a možeš i da zaheftaš za stubove samo ti treba baš jaka heftalica jer je u pitanju bagrem.
 
Dejo, objasnili kolege Matić i Juan Pablo. Samo bih dodao ako ti se pojavio žile žiška pojačaj dozu, sipni 10ml umesto 8ml. Nek tuče u glavu. I još jedna stvar, ako tako detaljno budeš tretirao zrno onda je karenca 63 dana.
 
Stubove sam mislio da busil i da stavljam armaturu, npr 12mm, narezem navoje na krajevima da mogu da dotegnem, to bi bilo za bocni pritisak, isao bi u visinu do 3m, ceone strane bih morao svakako da ojacavam sa ukosenim armaturama. D li bi drzalo, ako preko ove mreze postavim armaturnu (za betoniranje) 6mm, pa preko nje onu sitnu
 
Kod mene je 3.2m visoko, bagremovi stubovi 12x12. Ubetonirani ankeri za stubove. Prva utega (materijal 12mm) je na 45cm pa na 125cm i na 230cm.
 
Stubove sam mislio da busil i da stavljam armaturu, npr 12mm, narezem navoje na krajevima da mogu da dotegnem, to bi bilo za bocni pritisak, isao bi u visinu do 3m, ceone strane bih morao svakako da ojacavam sa ukosenim armaturama. D li bi drzalo, ako preko ove mreze postavim armaturnu (za betoniranje) 6mm, pa preko nje onu sitnu
Ne treba ti sve to. Kod rođaka ima samo armaturna mreža 6mm i sitna žica.
 
Ako sam dobro razumeo mreza armaturna 8mm prva zona pa 2 zone 6mm tj 6m visine i verovatno dve mreze od 6m smota u krug pa dobije obim 12m?
 
Koliko sam shvatio pisu o razlicitim stvarima

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh