Sjenicka ovca

Dobrodosao Latife,lepa grla imas svaka cast :D
Da li je to stado porodice Bihorac,ovan vas je bio sampion na Sjenici ove god i sad je u Sapcu?

Dobrodoslica novom clanu i cestitke za fotografije. Ja bih posebno istakao posljednju fotografiju sa ovim klincima, bas su simpaticni, dosta ujednaceni i obecavajuci. Svaka cast

Posto sam juce bio u poseti kod par nasih kolega s foruma (Uhaladza i Latif Bihorac) na Sjenici i obisao par elitnih stada trudit cu se da slikama prenesem moje odusevljenje vidjenim kvalitetom. Imam samo reci hvale za docek koji nam je priredjen gde god da smo bili.
Za pocetak stado mog zvanicnog domacina juce koji nas je ugostio i poveo da pogledamo jos neka stada.
Stado Mirsada Bihorca i njegove porodice,sampionski ovan sa ovogodisnjeg sajma u sjenici,slikan letos,tezak preko 145kg
15zp3pi.jpg

t83gn9.jpg

Mirsadove ovce,nekim grlima sam blago receno odusevljen,to su grla u proseku teska oko 95 kg,a par najvecih su teske oko 110 kg iako doje jagnjad,uglavnom sve po 2 komada
Po meni njegova najbolja ovca,ogromna i skroz u tipu,mislio sam da jos nije ojagnjena dok nije pustio dvoje jagnjadi od 2 meseca vec pod nju
28tb0ya.jpg

2 takodje vrhunske ovce s jagnjadima,posto sam birao jagnjad za sebe pustano je na podoj dvoje po dvoje koji su me zanimali da vidim i njih i majke
2j0yq7p.jpg

Grupna slika ovaca,majka sa ova 2 lepotana od kojih se nadam da ce jedam biti moj priplodnjak,prva s reda je dviska koaj tek sad menja 2 zuba a vec ima 2 jagnjeta
b61s8n.jpg

5d1kz7.jpg

sv6m42.jpg

jedno fantasticno zensko jagnje
19b48p.jpg

Post je spojen: [time]понедељак, 07. фебруар 2011. 01:54:32 CST[/time]

k0fqmb.jpg

29vktia.jpg

maapad.jpg

I na kraju stado kolege s foruma Latifa Bihorca,uzivo sve to izgleda jos bolje verujte mi na rec
2l8bvh2.jpg

192iw.jpg

11v06zs.jpg

9h40g4.jpg

2mhac00.jpg

Dva najmanja jagnjeta na zadnjoj slici su bliznad,ako Bog da musko ce na leto doci u moje stado

Bas si se kolega nauzivao praveci ovu foto kolekciju. Vrhunska grla no comment, a posebno su lijepi ovi malecki na posljednjoj fotki, da te sreca posluzi pa ovaj ljepotan zavrsi u tvom stadu ako bog da.

moj deda iz crne gore ima oko 70 ovaca ima takve slicne sjenickoj i ima bele sa kapurom znam da su pricali da ima jos dva takva stada u crnoj gori samo...i jos nisam video takve mada mi onaj ovan sa sajma najvise lici samo sto su njegovi cisto beli,ako nadjem slike okacicu...poz

nema na cemu bilo mi je bas bas zadovoljstvo,osecao sam se kao dete u prodavnici igracaka,to je uzivo jos lepse.
okacit cu jos neku sliku kad stignem
@mmmm
odakle ti je deda i sta drzi imas li slika tih grla?
u CG ima par bas vrhunskih stada sjenicke i vasojevicke rude

e kolega zavidimti...grla su lepa,ja neznam sta treba gledati kod ove rase ali znam da vidim lepa grla

deda mi je iz kuca iz bezjova,preko leta je u planini zijevo katun stravce ako moze pomoci ovakva informacija ako nadjem slike kacim al nemogu nista da obecam poz.

drago mi je da je miladinovic posetio nas kraj ,ali mi je zao sto nije bilo vremena jos na raspolaganju da poseti jos nekoliko izvrsnih odgajivaca sjenicke rude na Pesteru,pozdrav za njega I NEGOVE KOLEGE i zahvalnos to je presao toliki put i stigao kod nas u posetu,SVAKA CAS,POZDRAV.

bogme sam uzivao u poseti,i to sto sam video je odlicno,a kad dodjem opet na prolece to sto nisam posetio obavezno cu obici,u jednom danu je bilo nemoguce sve obici,pre svega jer gde god da odete morate malo u posedeti inace ce se domacin opasno naljutiti
u maju,junu ima da se vise vidi kad se sve izjagnje i janjad porastu...
:ppozdrav:

Jedan skroman prilog temi, interesantan odgajivac sa (iz) Sjenice. Na fotografijama se vidi jedna mlada majka (prvo janjenje) i njezina dva prelijepa muska janjca, nesto ovaca i jedan po mom skromno sudu izvrstan ovan.
Vlasnik kaze da je vagan prije desetak dana i tezio je 118 kg (uz skromnu ishranu nista posebno), nema jos dvije godine, blizanac je. Plodnost stada (po rijecima vlasnika) nije nikada ispod 200 %.

Nazad
Vrh