Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vidis ima neke simbolike pa ako hoces i nafake u vracanju na stare terene. Masala bas lijepo janje jeli joj ovo prvo janjenje, a ona tri tipa dobro guraju s tim da mi se cini da jean bas odudara vjerovatno pomalo i bezobrazan kao da zna kako treba da se ponasa da bi opstao u danasnji vakat.Ko je otac ove vekove jeli isti kao i milevskim? Neka su zdravi i bericetli.[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]![]()
Kolega Boske, evo nas opet na utabanim terenima starog foruma, gde tek sada vidim koliko je zdrava klima i razumna atmosfera u odnosu na vetrometine drugih. Neocekivano tek sto sam ti poslao pp sa informacijom da ce mi se kanjevacka dviska jagnjiti u narednih deset dana na moje iznenadjenje ojagnjila se danas krupno i lepo zensko jagnje. Na tercoj slici u jaslicama trojke lepo napreduju. Pozdrav i samo napred!
Milutinovic;9621 [URL="http://postimg.org/image/z61aghi99/" je napisao(la):[/URL][/IMG]![]()
Na tercoj slici u jaslicama trojke lepo napreduju. Pozdrav i samo napred!
Mozda ce biti neumjesno jer ste citirali kolegu Milutinovica i njegovu fotografiju sa trojkama ali usudicu se da vam odgovorim jer imam odredjenog iskustva sa sjenickom i sa trojkama. Pored toga sto ste kazali da je svaka ovca za sebe prica, postoji tu jos niz drugih faktora koji uticu na uspjesnost odgoja potomstva, ali generalno je da nepostoji budite sigurni ni jedna ovca koja ce bez kako vi kazete naknadne dohrane (vjerovatno mislite na koncentratna hraniva) odgojiti troje janjadi bez obzira koliko mlijecna bila, koliko mala janjad bila ili izdasna pasa. Tesko da mogu i dva janjeta odhraniti bez ikakve dohrane ili i ako odhrani onda je ovca super mlijecna, bila je u super dobroj kondiciji pred janjenje i imala je i kvalitativno i kvantitativno nevjerovatno dobru ispasu.Nemam mnogo pravih informacija o Sjeničkim ovcama, tj. mnogo toga što sam čuo od nekih odgajivača očigledne su neistine. Nadam se da od Vas (koliko sam zaključio još niste komercijalizovali svoj odgoj već u pitanju je čista ljubav prema ovoj rasi)mogu dobiti pravu informaciju. Interesuje me kakva je mlečnost odnosno da li može da se othrane trojke bez ikakve naknadne dohrane. Znam da je svaka ovca priča za sebe i da je za neku validniju informaciju potreban malo veći uzorak, ali zanima me neko Vaše mišljenje iz dosadašnjeg iskustva. Pozdrav!
Mozda ce biti neumjesno jer ste citirali kolegu Milutinovica i njegovu fotografiju sa trojkama ali usudicu se da vam odgovorim jer imam odredjenog iskustva sa sjenickom i sa trojkama. Pored toga sto ste kazali da je svaka ovca za sebe prica, postoji tu jos niz drugih faktora koji uticu na uspjesnost odgoja potomstva, ali generalno je da nepostoji budite sigurni ni jedna ovca koja ce bez kako vi kazete naknadne dohrane (vjerovatno mislite na koncentratna hraniva) odgojiti troje janjadi bez obzira koliko mlijecna bila, koliko mala janjad bila ili izdasna pasa. Tesko da mogu i dva janjeta odhraniti bez ikakve dohrane ili i ako odhrani onda je ovca super mlijecna, bila je u super dobroj kondiciji pred janjenje i imala je i kvalitativno i kvantitativno nevjerovatno dobru ispasu.
Danasnja sjenicka ovca iz kvalitetnih zapat je jako mlijecna ovca i sa kvalitetnom hranom ce bez problema odhraniti dvojke i sa trojkama nece imati velike probleme ako je hrana optimalna.Bosnian nemojte smatrati neumesnim što ste odgovorili na moje pitanje, svaki objektivan odgovor je dobro došao. Već sam napisao da nemam veliko iskustvo sa ovom rasom, ali ono što sam često viđao je neujednačenost legla, npr.jedno jagnje izuzetno napredno, a drugo prilično zaostaje za njim. Moram priznati i da je kondicija tih stada bila prosečna. Mislio sam pre svega na dohranu jagnjadi, interesovalo me je šta se dešava sa trojkama kada su dvojke koje sam viđao bile prilično neujednačene. U svakom slučaju hvala na odgovoru.
Pa naravno kolega da su istiniti, ja sigurno za sebe, a to isto mogu i za kolegu Milutinovica barem kada je u pitanju ova rasa, garantovati da nedjelujemo populisticki, sigurno su ovo sto iznosimo puke cinjenice zasnovane na iskustvima i potvrdama iz nasih stala, bez imalo sumnji.da ovo su pravi i istiniti odgovori