Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Odg: Tarup na uređaju za kukuruz za ZMAJ kombajne

danger,nije se to odnosilo na tvoju već na ganginu konstataciju
kad sam slao poruku tvoja je uletela između....

MONTOYA je napisao(la):
druže,kao prvo ti si prvi pomenuo da bi reduktor sa slike trebalo prepraviti...umesto okrugle da bude šestugaona osovina,ja sam se na to samo nadovezao
a za sve postoji rešenje kao i za to,šestougla osovina morala bi prolaziti kroz šestouglu šupljinu osovine zubčanika celom dužinom reduktora....
Molim vas polako i smireno čitajte postove to će vam doneti rešenje problema kojeg iznosite jer ja nisam upšte spomenuo prepravku na kućištu već osovini sa dva lančanika, a mislim da sam razumeo kada kažeš za osovinu koja prolazi celom dužinom sa šestougaonom osovinom ali bi tada zupčanik koji je u kućištu nailazio na nju i to je problem još jedan više- još jedan spoj osovina-kajla-zupčanik-učvršćenje-osiguranje itd. a ovako je ovom izvedbom mnogo jednostavnije.
Post je spojen: [time]1296510724[/time]

da to je druga stvar
i bolje rešenje
mislio sam da si komentarisao kućište
ostaje problem pogona na 142-ci sa biterske osovine,video sam negde lančani prenos tu je jedino mana što pri pokretanju vršalice pokreće se i adapter...

Ja sam mislio nesto ovako [ nemojte zameriti na kvalitetu crteza] :ppozdrav:

1256j2b.jpg

nije problem pogon sa bitera,inace je fabricki predvidjen pogon sa lancem i bez tarupa,ja licno imam svu pratecu opremu za lanac al nikad nisam koristio,a sta sad ako se vrti stalno i dok se kipuje,jaka stvar

MONTOYA je napisao(la):
da to je druga stvar
i bolje rešenje
mislio sam da si komentarisao kućište
ostaje problem pogona na 142-ci sa biterske osovine,video sam negde lančani prenos tu je jedino mana što pri pokretanju vršalice pokreće se i adapter...
Nevidim u čemu je tu problem jer od bitera ide kaiš pa dalje lanac tako da se uključenje adaptera vrši posebno kao kod žitnog hedera ja godima teram sa kaišem i nisam ga menjao nikada.

taj kaiš hoće da šlajfuje kad je kukuruz jak i čest toliko da stane adapter
gledao sam jesenas muka živa,čovek stvarno polako vozi i opet mora da stane pa vrati malo nazad pa krene.... :udri:
dok je na sledećoj njivi išao bez problema

MONTOYA je napisao(la):
taj kaiš hoće da šlajfuje kad je kukuruz jak i čest toliko da stane adapter
gledao sam jesenas muka živa,čovek stvarno polako vozi i opet mora da stane pa vrati malo nazad pa krene.... :udri:
dok je na sledećoj njivi išao bez problema
Nije stvar samo u kaišu sigurno jer dalje od njega ima još mnogo stvari i delova koje treba pregledati i uštelovati sve to pa onda teraj kako hoćeš- jeste da zavisi i od stanja kukuruza ali ne toliko a ako vam i to ne pomaže pa namažite kaiš da nebi proklizavao.

meni sve ovo lici na kopiju orosa samo oros ima 2 noza a ovaj ima 3

dejan 77 je napisao(la):
meni sve ovo lici na kopiju orosa samo oros ima 2 noza a ovaj ima 3
Dejane vi ste u pravu ovo je kopija oroša a i na Case je isti ovakav ali je kopija u milimetre ista a tri noža su se pokazala bolje zbog brzine okretanja koja je problematična na pogonima koji su do sada rađeni a u ovim kućištima je odnos 1,9-1 i mnogo je prostije rešiti pogon tj brzinu okretanja rotora.

znaci ja bih mogao samo da zavrnem nosac noza kod mene ima li cena za nosace nozeva i nozeva. hvala

ovako će biti postavljena sečka kod mene na adapteru, jest da nije još gotova,(zimaaaaa) rekoh da postavim slike da svima bude jasnije .....

IMG[img]

a4qx4x.jpg

IM[img]

deni
na dobro mesto si postavio kuciste,bitno je da su nozevi ispod valjaka,tako da kad valjci svlace kukuruzovinu dole ide odma na nozeve.

na orosu ,reduktori su iza okidackih valjaka i ekstra radi
e7nhn7.jpg

Deni je napisao(la):
ovako će biti postavljena sečka kod mene na adapteru, jest da nije još gotova,(zimaaaaa) rekoh da postavim slike da svima bude jasnije .....

IMG[img]

nemoj stavljati kucista napred jer tvoj adapter nema nazubljene valjke, mulja ce ti tuluzinu, vec probano, nikako se nije pokazalo, i ta kucista su visoka neces moci da spustis adapter nisko, sve vec provereno
a4qx4x.jpg

IM[img]
Post je spojen: [time]1296646121[/time]
Obrazlozenje
Na prazno radi sve super i rukom mogu lagano da okrecem adapter a i secku ali kad
udjem u njivu pocne da usporava dok skroz ne stane i zagusi mi adapter.Pa me interesuje koji tu ide prenosni odnos ili broj obrtaja?broj zuba se moze izbrojati sa slike a to je 14,14,34 pa poslednji isto14.Vidi se na slikama gore.Ili neznam ni ja sta da radim odakle da krenem a kontra nozevi mi ne izgledaju tupo
samo na valjcima ima malih neravnina.Ali kad sam iskljucio secku onda je radio.
Dajte neko misljenje ili odakle da krenem ili pak komplet remont?
e u tom zubcaniku je najveca caka i u debljini nozeva, a ja sam radeci sve skole platio, ali na tvoje pitanje nemog da ti dam odgovor moram sve da pregledam i da vidim broj obrtaja
Post je spojen: [time]1296671383[/time]
Dejane vi ste u pravu ovo je kopija oroša a i na Case je isti ovakav ali je kopija u milimetre ista a tri noža su se pokazala bolje zbog brzine okretanja koja je problematična na pogonima koji su do sada rađeni a u ovim kućištima je odnos 1,9-1 i mnogo je prostije rešiti pogon tj brzinu okretanja rotora.
gari ti ces sa ovim da se namucis, da sve postavis u pravac, i to ima da kosta kao djavo

@prometal muncan!

adapter mogu spustiti nisko, provereno,(zmaj 240) , ove reduktore što ja kupio mogu postaviti ,montirati na viša mesta(univerzalne) ,naravno treba izabrati najbolje mesto..., ja gledao na sajmovima, netu, vodećih svetskih proizvođača adaptera gde montiraju sečke večina svi ispod otkidačkih valjaka(sa strane ili malo iza). Naravno kod Zmaja teže to izvesti al nije nemoguće... ja imam podatak jednog proizvođača adaptera gde sečka nalazi ispod pužnog transportera efikasnost sečke sledeća: tuluzina 60% do 30cm dužine, 30% od 30-50cm, 10% preko 50cm
kod sečke ispod valjke 95% ispod 10cm , znači treba montirati što bliže i na Zmaju,....
što se tiće pravca nemaš brige jednostavnije nego što misliš majstore i nekošta ko djavo :nono:

evo slike adaptera i sekcije Geringhoff- Mais-Star MS-SC

IM[img]

IMG[img]

IM[img]

id9o3k.jpg

a ovde sečka postavljena na Zmaju iza otk- valjaka, prošle sezone uradio 400 jutara

IM[img]

ovako izgleda posle OROS adaptera sjecka sa 2 noza
2gty9l5.jpg

Nazad
Vrh