Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Odg: Tarup na uređaju za kukuruz za ZMAJ kombajne

markanNo1 je napisao(la):
na orosu ,reduktori su iza okidackih valjaka i ekstra radi
e7nhn7.jpg
Jel mozes da slikas pogon malo me interesuje

miroslav k je napisao(la):
kako planiras da je montiraš? gde da stavis kucista? i pogon kako ces resiti? jer lancem?
Još nisam odredio gde ću ih staviti,najviše bi mi odgovaralo ako pogon sečki mogu da uzmem sa šestougaone osovine ,koja pogoni odkidačke valjke.Bilo bi dobro ako bi pogon išao preko duplog klinast kaiša ali dok nepočnemo sa radom sve opcije su otvorene.
Majstor od koga sam kupio sečke mi je skrenuo pažnju da obratim pažnju na obrtaje .Obrtaji pogonske osovine sečke treba da su oko 900.

Koliki je prenosni odnos kucista tj. koliko obrtaja dobijes na nozu uz 900 o/min osovine?

hrnciar@ uza zid mi ta strana pa nemogu slikati :cao: :cool:

dicki je napisao(la):
Koliki je prenosni odnos kucista tj. koliko obrtaja dobijes na nozu uz 900 o/min osovine?
Otprilike 1800 možda malo manje.

Znas li koliki max.br. obrtaja dozvoljava konstrukcija kucista?

dicki je napisao(la):
Znas li koliki max.br. obrtaja dozvoljava konstrukcija kucista?
Neznam ,reče mi majstor da može dosta više ali je ovo neki optimum za dobar rad. :sta:
Šta ti misliš da li smem uzeti pogon sa šestougaone osovine ?

Kod mene na Burgonu je pogon preko sestougaone osovine i evo ide tako vec dve sezone bez problema pa zasto ne bi islo i kod tebe.

Matić je napisao(la):
Kod mene na Burgonu je pogon preko sestougaone osovine i evo ide tako vec dve sezone bez problema pa zasto ne bi islo i kod tebe.
Koliko je debela šestaugaona kod Burgonija ?

Mislim da se nismo razumeli.Ja sam pitao da sa postojeće šestougaone osovine koja pokreće otkidačke valjke uzmem pogon za rotosečke .

@kiraj

na 6 rednim adapterima koje sam vidio na sajmu ,pogonska osovina je 40mm, naravno pogon sa obe strane 3+3

kiraj je napisao(la):
Mislim da se nismo razumeli.Ja sam pitao da sa postojeće šestougaone osovine koja pokreće otkidačke valjke uzmem pogon za rotosečke .
zašto ne staviš kao i ostali,na veliku remenicu dodaju lančanik

Možda stavim i tako ali bi mnogo lakše bilo ako može, da se pogon uzme sa leve strane gledano spreda.

Jel neko probo da stavlja druge otkidacke valjke ?
da i oni imaju ulogu secke + dole rotori?

Kiraj, da ne bi bila 6-ugaona osovina preopterecena na taj nacin? Znaci ona dobije za valjke pogon s lijeve strane hedera, pogoni 4 reduktora s valjcima i onda (koliko sam te razumio) na drugi kraj te dugacke osovine jos dodas pogon 4 reduktora s roto sjeckama...

Mislim da to nije dobra ideja...

Stavis lancanik kao i drugi sto su stavljali, i to je onda TO.

Bobo,postavio si pravo pitanje.Da li ta šestougaona osovina može da izdrži toliko opterećenje ?

Nisam upoznat s kvalitetom te osovine na kukuruznom hederu, ali sta je puno, puno je... To joj je i vise nego dupli teret da joj i sjecku dodas.

Pozdravljam učesnike ove teme, sve čestitke na zalaganju,objašnjenjima i slikama.Za ovu godinu moram da kupim kukuruzni heder za 141, ako bude bez tarupa dobro će mi doći ova tema.Imam par pitanja :Zbog čega se ne stavljaju pogonske kutije od oklagija kao što je to član Dobrinčan uradio čini mi se da je to jeftinija verzija od kupovine ovih reduktora(250-300 e). Negde ranije sam pročitao da majstor Goran iz Šajkaša prodaje hedere sa ugrađenim tarupom pa molim ako neko ima neki telefon (a da valja) ili adresu od dotičnog majstora, a isto tako ako znate nekog da prodaje javite Hvala.

Nazad
Vrh