Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Odg: Tarup na uređaju za kukuruz za ZMAJ kombajne

Je li neko od vas sa tarupima uradio 100+kj i kako se pokazao sistem? Generalno ona 4 srafa,remenica,kraj 6-to ugaone osovine,lezaj i kuciste odakle sve dobija pogon?(lomovi,kvarovi)

120 k.j i morao sam samo da promenim lanac secke,jer me muci spaner... :udri:

moze li se lalo pogledati jos nekaslika?

Tarupi rade dobro video sam više njih u radu gde je njiva čista,a kada ima korova pogotovo abutilon(lipica) tu nastaju problemi,guši a kod jednog je pukla šestougla osovina.Na kraju su gde ima korova isključivali tarupe

Jedan,doduse neaktivan clan foruma JD76 je isto to ugradio na sestoredni adapter ZMAJ 171,pa pokusajte da ga kontaktirate.Kaze da je i on zadovoljan...

Evo jos neka slika montaze seceke
2hgcwa8.jpg

2ngww7s.jpg

2ly293k.jpg

Moj drug iz Brestaca ima takvu secku na cetvororednom adapteru za kukuruz i moguvam reci da je prezadovoljan. :cool:

koliko izadje ugradnja secke i na kom kombajnu boje se pokazala?na 142 ili 143

a koja je to razlika velika u hederu izmedju 142 i 143 :sta: da bi se bolje pokazalo

Ja neznam da u kukuruznom adapteru uopšte postoji razlika između 142 i 143.... :sta:

meni je to jasno,al nekom nije,kao da je pitanje glasilo jel bolji zmaj ili klas :sta:

pa čitao sam u tvojim starijim postovima da bi svog klasa menjao za klasa sa hidro pogonom ili barem da mu uzmeš heder od 4,2m a da zmaja ne bi ni slučajno prodao....

kod nas je jedan kupio setoredni adapter za Djuru Djakovic sa ugradjenim tarupom ,seckom . Kucista su mu od zmaja beracke sekcije. fino to radi na trupu cak se i nekvari ali koliko sam primetio malo je visoko postavljen i udaljen od valjaka beracke sekcije tako da slabo tarupa jer valjci nabiju tuluzinu na zemlju pa nozevi nemogu da je stignu pogotovo kod ranijih hibrida sa nizim polozajem klipa kukuruza .Ali nisam video na zmaja kako radi .
Ali sam video fabricki Johandeere heder kod njega su nozevi neposredno ispod valjaka tako da sve sto valjci svuku nozevi seckaju

Nazad
Vrh