Sistemi za navodnjavanje

Gde povoljno kupiti nepovratni ventil za fi75 bunar cev (dn65~2.5") al da je U-pvc na lepljenje spoj? Ovo mi nesto mnogo sto nalazim po 9-10hiljada za komad plastike

Dali neko zna gde ima delova za caprari traktorsku pumpu?Treba mi gornja osovina na koju ide elisa.

Vredi li uopste stavljati nepovratni ventil ako mi bunar od 2.5" nije bas toliki potreban tacnije, pumpa mi je manjeg precnika usisa pa bih spustio okiten u bunar? Da li da stavljam na kraj okitena onu usisnu korpu sa nepovratnim ventilom?

Koji min pritisak je potreban za sistem kap po kap u kukuruzu.Mislim.na one take po zemlji , na tom minimalnom pritisku koja kolicina vode se izbaci po ha. Imam na parcelama dve naftaske busotine za vodu, pa sam mislimo.mozda kad vec imam bunare I imam agregat u vocnjaku, da kupimo dve potapajuce pumpe I da investiram u take pa da probamo.

Sent from my WP32_Pro using Tapatalk

Trake počinju kapati na oko 0.2- 0.3 bara, maksimalni pritisak je većinom do 1 bar, ja radim oko 0.5- 0.6 bari. Na 1 ha ide oko 7100 metara trake, ako je 5 litara po dužnom metru na sat, to je 35500 litara na sat ili 3.5 litra po m2, 10 sati zaljevanja je 35 litara po m2.

Tifon fi 75/400 ima veci gubitak pritiska na topu, ako ga nisi kupio ja ga nebi kupio, treba za 400m veći fi, jedino ako ćeš raditi sa malim protokom vode onda može.

Tifon fi 75/400 ima veci gubitak pritiska na topu, ako ga nisi kupio ja ga nebi kupio, treba za 400m veći fi, jedino ako ćeš raditi sa malim protokom vode onda može.
mislio sam raditi kukuruz i soju. zalivao bi širinu od 35 metara ukupno i kažu da u toj varijanti mogu baciti izmedju 25 i 30 l/m2 ato bi mi bilo ok. znam da bi bilo najbolje barem f90 ali to onda traži i veci bunar i veliku pumpu a toliko bas nemogu da sse pruzim.

Moj rođak ima tifon fi 75/250, kad je na ulazu tifona 5 bari baca prečnik 70m, dizna 18 i 20mm, kad je ulaz 3 bara onda baca oko 60m.

Nazad
Vrh