Sistemi za navodnjavanje

Koliko ti bara gura na tom topu od 20?, meni gura tifončić sa 14diznm, ali nisam probao sa većim topom, to sa vatrogasnim crevima je muka živa...
 
Neznam koi je pritisak jer nemam manometar,koristio sam u pocetku neki turski mali sa diznom ako se ne varam 12 ili14 probao sam ibez diznei video sam da pumpa jma kapacitet.Da napomenem pumpa izvlaci vodu iz kanala koi nije dublj od 3 do 4 m mozda i manje,satim malim sam zalivao samo 2 sezone kupio sam od ovih iz Vrbasa malo ozbiljniji top ima ga na njihovom sajtu zeleni sa turbinom 6,5kg svi su bili skepticni da ta kombinacija nece raditi i ovi iz Vrbasa su me ubedjivali dato nemoze mala je to pumpa slaba je..bogami trajalo ubedivanje dosta dugo sve dok im nisam reko posalji temi top a sta cu ja sa njime raditi to je moja stvar i mogu reci da sam prezadovoljan ucinkom zalivam soju kukuruz iz redovne i postrne setve i lucerku.
 
Da se ispravim dizna je 18mm a top je Ducar 70 imas ijedan snimak da vidis koje su mogucnosti pumpe satim topom ukucaj--zlivanje deteline ducar70.
 


ovaj tera dva tifona 82mm 430m crevo bunar 110mm sito 160mm 30m dubine daje do 1400 l/min


ovaj sam pravi grčka pumpa dvostepena tero sam jedan tifon
 
Koliko naspeš,malo sam radio sa tifonom 5-6 na sat,tero je prošle godine kap pokap 4 jutra od jednom oko 2,5 na sat .Šestak troši 6a kad tera dva tifona onda 8 na sat Ali je komplikovano povezati dva tifona
 
Kao što je član milenko0609 spomenuo, upotreba vatrograsnih creva za potrebe navodnjavanja zna da bude prilično naporna.

A ova ideja što se vidi na snimku da se sve napakuje na malu auto prikolicu mi deluje sasvim dobro, ovako nešto prvi put vidim.
 
oko 1500 ob/min motoru je najteže dok ne napuni sistem ,kad nabije pritisak onda je puno lakše
 
Nazad
Vrh