Sistem pdv-a?

Bio u poreskoj obrisali su dug, sredjeno hvala svima, vrlo mi neprijatno kad mi kazu dug a znam da izmirujrm sve obaveze redovno

Jel točio već neko naftu na gazdinstvo u PDV sistemu ove godine?

Šta radite ako točite u kansiter na pumpi, a šta ako vam cisterna donese na adresu?

Jel izdajete interne e - otpremnice i prijemnice? Ako lično prevozite od pumpe do gazdisntva jel koristite i onu MATP aplikaciju za prevoznike?

Nije ti knjigovođa ništa rekao da od 01.01.2026. treba za akciznu robu raditi interne e-otpremnice i prijemnice?
Kao kad kreneš sa pumpe treba u sistem e-otrpemnica da pošalješ internu e-otpremnicu i još da uneseš podatke u aplikaciju za prevoz.

Ovog na pumpi ne dotiče, jer on za maloprodaju nema obavezu za e-otpremnice, nego kupac ima obavezu za akciznu robu iz MP (npr, ako neko kupi kafu na firmu isto važi), no dobro ako niko ne koristi još ovaj sistem, neću sigurno da budem prvi :D

A najbolje od svega je sto ja tebe nista ne razumem ova otpremnica ona otpremnica stvarno ne baratam sa terminima a u pdv sam sto moram ako padne cena bikova odnosno cim padne cena gubim se ja iz ovog sistema

Nazad
Vrh