Sistem pdv-a?

Sinoć pogledam, jedna je stigla a druga nije. E sad, možda nije ni poslata, nzm.

Od jutros ponovo stižu obaveštenja na SEF, zato ste za jednu fakturu od prekjuče dobili danas obaveštenje.

Meni su obaveštenja sa sefa stizala prvih 3-4 meseca. Od onda ništa ne stiže...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Meni stigne onako sutra ujutru mejl da imam fakture koje nisu pregledane, a odnosi se samo na one pristigle danas. A konkretno obavestenje dobijem samo ako neko stornira onda u momentu stigne na mejl da je stornirana faktura.

Ništa meni ne stiže mail. Kažem stizalo je prvih par meseci i posle ništa.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Meni stize obavestenje na mejl da imam fakturu na sefu i vidi se broj fakture , obaveštenje stize u roku dva dana najkasnije, e sad ovo zadnje nije stiglo al imao sam od obavestenje da ce biti kašnjenje u radu sefa itd, uglavnom lakse mi na fiskal da zavrsim posao i sve iskontrolisem jedino sto moram cuvati racun dok ne odnesem knjigovodji.

Da li radite interne e otpremnice i prijemnice za kupovinu u maloprodaji kad vam donesu naftu cisternom na kuću ili na pumpi kad sipate u kanistere?

Poslednja izmena:
Nije problem u pravdanju. Nego od 01.01.2026. godine za akciznu robu postoji obaveza korišćenja sistema E-otrpemnice. E sad u maloprodaji prodavac je oslobođen korišćenaj sistema e otpremnice, ali ako PDV obveznik uzima naftu na svoj JMBG trebalo bi da izda internu e otpremnicu i prijemnicu. Ako se sipa direktno u rezervoar ne treba, ali ako se vozi od pumpe do kuće u cisterni ili kanisteru onda treba.

Imam poreski dug aj da proverim kad ono akciza za gasno ulje u visini refakcije koliko sam dobio povracaj refakcije toliko mi vode poreski dug kad sam izvadio listing stavka 3 akciza za gasno ulje
dal jos neko ima taj problem ne mogu da dobijem potvrdu od poreske da sam izmirio porez

Poslednja izmena:
Imam poreski dug aj da proverim kad ono akciza za gasno ulje u visini refakcije koliko sam dobio povracaj refakcije toliko mi vode poreski dug kad sam izvadio listing stavka 3 akciza za gasno ulje
dal jos neko ima taj problem ne mogu da dobijem potvrdu od poreske da sam izmirio porez

Treci red akciza za gasno ulje ja stvarno ne znam ko je ovde lud
Sa kojim datumom je stanje na kartici koju si priložio, stanje je uvek na jučerašnji dan, pošalji sada zahtev i proveri, ako je sve u redu trebalo bi da dobiješ potvrdu da si izmirio sve obaveze.
PS. Sklonio si stanja računa a ostavio broj JMBG-a :-(

Trebalo bi da isti dan imaš i + i - obavezu za akcizu pa da je stanje 0, traži upit stanja samo za analitiku akcize

Trebalo bi da isti dan imaš i + i - obavezu za akcizu pa da je stanje 0, traži upit stanja samo za analitiku akcize
Ima isti dan i + i - kako si napisao ali je stanje koje se dobija na portalu ePorezi uvek na jučerašnji dan, ako je to danas sravnjeno u poreskoj to će se tek sutra videti na portalu kada zatražiš upit stanja, druga opcija je da se ode u Poresku upravu oni mogu da provere i stanje na današnji dan

Nazad
Vrh