Sistem pdv-a?

tako je. Ako računaš pdv onda ti je limit 8.640.000 bez subvencija. I mogu da te proveravaju u bilo kojih 12 meseci, nema veze kalendarska godina.
 
Nisam u pdv-u ali imam napravljen program-tabelu u excelu u koju unosim svaku prodaju, i u svakom momentu imam uvid kolki mi je ostatak do pdv-a. Jako korisna stvar.
 
I cini mi se sa se gledaju datumi kada si prodavao proizvode (kada je kupac izdavao racune), a ne kada su ti uplacivali.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
 
Mogu li drugo gazdinsvo, od supruge da koristim za neke isplate? Valjda ne povezuju dva gazdinstva sto smo u braku?
 
Kako misliš za isplate?Njeno je njeno tvoje tvoje.Ti sa tvojim računom u pdv moraš raditi namenski tj trebao bi mada nisu kontrole neke.
 
Nisam se dobro izrazio, tacnije u prosloj godini sam otvorio gazdinstvo na suprugu da bih vocarstvo prebacio na njeno a na meni ostalo stocarstvo.tako da uplate od prihoda za voce isle na njen racun a od mleka na moj.. pa rekoh da ne povezu nesto.. ako me razumete
 
Da ,možeš slobodno svako ima svoje gazdinstvo ,u zakonskom ste okviru.Kod mene svaki punoloten član u domaćinstvu ima svoje RPG.
 
Hvala.sve ste mi razjasnili. Hvala Bogu pa postoje ovakvi forumi.. Raspitivao sam se kod knjigovodje, u poljosavetu i zvao u poresko,niko nista konkretno da kaze ili ne znaju ili nece...
 
Darko, polazna osnova je faktura - na koje PG ona glasi, a sve posle su uzročno- posledične stvari koje vuku jedna drugu i ne mogu se naknadno korigovati. Ako je PG supRuge nešto kupio ili prodao, ide na njen konto i nema govora da se posle vezuje i prati sa tvojim PG.
 
Nisam programer ali mozda mogu da pogledam

napravite excel tabelu da izgleda ovako nekako

(jedan red prazan za naslov kolona)

A kolona datum
B kolona iznos
C kolona formula: =SUMIFS(B$2:B$100, A$2:A$100, ">="&A2-365, A$2:A$100, "<="&A2)

i sada to prvo polje u koloni C kopirate na ostala polja u koloni C, treba samo da se menja ovo A2 u A3, A4, A5 - to excel sam uradi

moze posle da se formatira u crveno kada predje 7miliona ta kolona C i sl
 
Od nedavno sam u sistemu PDV, na sopstvenu inicijativu, jer sam kupovao par masina i izracunao da mi je trenutno rentabilno.
zanima me za sta tacno mogu da vracam pdv. jasno mi je da su to stvari koje se koriste za poslovanje gazdinstva, ali oko nekih stvari dobio sam potpuno oprecne info od razlicitih knjigovodja. Recimo, hteo sam da pazarim garazna vrata, da li mogu na djih. Imam poznanika koji je dobio povracaj na kupovinu monilnog telefona, a meni je knjigovodja rekao da ne moze. sta mislite?
 
Можеш ти на све да добијеш поврат пдв-а у принципу, али ако ти налети инспекција скупља дара него мера тако да се не исплати ризиковати. Можеш правдати више минералног ђубрива и тако тога јер ту не могу да контролишу колико си бацио, али опет не треба претеривати.
 
Kada radite neku kompenzaciju sa zadrugom, posle koliko dana vam obično prebace na rčun onaj PDV što su vam izbili prilikom kompenzacije (vaša roba - njihova roba)?
 
Nazad
Vrh