Sistem pdv-a?

Subvencije od države se oduzimaju od ukupne cifre .Kazne su ,zavisi kada te navataju da si prekoračio tih 8 miliona.
 
Mi sa 5 ha oranica nemamo taj problem. Bude nekad blizu granice, kad je rodna godina u pitanju ali nikad preko.
 
Pitanje šta je za nekoga blizu.
Setvena struktura će verovatno biti: 2 ha pšenice, 2ha soje i 1 ha suncokreta.
Ako godina dobro rodi, sa ovim vašim prinosima koje često prijavlujete na forumu i ovim porastom cena koje svi očekujemo narednog leta i jeseni, odoh ja lagano u PDV. ::svaka cast::
 
Kolege u fazi sam razmatranja dali ući u pdv ili ne. Traktor mi stiže u Februaru i juče sam video jednu saobraćajnu(izdata ove godine) traktorska prikolica je u pitanju na kojoj piše ime vlasnika a dole i naziv poljoprivrednog gazdinstva. Pošto je gazdinstvo koje je u pdv-u privredni subjekt dali će se morati pisati putni nalog svaki put prilikom korišćenja iste. Da napomenem da ranijih godina nije pisalo u saobraćajnoj i naziv poljoprivrednog gazdinstva.
 
Ako pise naziv gazdinstva u saobracajnoj onda je to firma registrovana u APRu. PDV obveznici u poljoprivredi nisu registrovani u APRu.
Dakle to nije isto.
 
Meni piše na kombajnu i još nekoliko mašina na saobraćajnoj RPG Radoslav Adamović, ne treba nikakav putni nalog. To uglavnom bude kad kupiš nešto na kredit ili lizing pa ti ovi tako izdaju račun.
 
Tj izvinjavam se,ne znam kako je za gazdinstvo. Za firmu kada je minimalac to je cifra i ne moze manje od toga.
 
Oko 12500 din mesečno,Pio zdr i osiguranje od nezaposlenosti su fiksni oko 10000 porez na dobit zavisi od tebe .Mi prikažemo dobit 200K din +-50K din,pa bude porez tu 2 K din +-.
 
Kod nas većina plaća pio i zdrastveno nešto preko 20.000 dinara meečno. Dali to zavisi od samog vođenja knjiga.
 
Nazad
Vrh