Uplata na račun nema nikakve veze sa prometom za PDV.Otiđi do poreske i proveri, moguće da je neka greška u pitanju.
Moguće je da si imao 2 veće uplate tokom 2024 i 2023 pa kada su uradili presek obuhvatili obe i tako te zadužili.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uplata na račun nema nikakve veze sa prometom za PDV.Otiđi do poreske i proveri, moguće da je neka greška u pitanju.
Moguće je da si imao 2 veće uplate tokom 2024 i 2023 pa kada su uradili presek obuhvatili obe i tako te zadužili.
NeA kad uplatim sredstva na racun za ratu kredita, jel se i to racuna ?
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Onda nema trikaa da sam prešao 8 mil, sutra idem do banke da izvadim listinge do poreske i do knjigovodje da vidim sta mi je ciniti...trebao sam uci u pdv jos pre par godina, svake godine kupim nesto mehanizacije,skoro sam sve obnovioo, a pdv nisam ostvarivao...Tri stvari ulaze u obračun pdv. Kad prodaješ robu, ili si odradio neku uslugu i treće ako prodaš neku mašinu preko računa. Sve ostalo se ne računa, subvencije, pdv, donacije, pozajmice, refakcije, krediti.... Ništa ovo ne ulazi u obračun za pdv....
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Od dana od kad smatraju da si ušao u PDV izvadi unazad 365 dana sve promete što si ostvarivao. Faktički saberi od tog dana unazad 365 dana osnovicu svakog otkupnog lista nebitno da li je isplata ili kompenzacija, i nebitno koja kultura. Mnogi su tako preterali jer su gledali po izvodima banke, a ne po datumu otkupa. Ili su pratili samo prodaju žitarica, a zaboravili su da su još negde predali mleko itd. No nadam se da je greška da ne moraš da se cimaš sa PDV-om.Onda nema trikaa da sam prešao 8 mil, sutra idem do banke da izvadim listinge do poreske i do knjigovodje da vidim sta mi je ciniti...trebao sam uci u pdv jos pre par godina, svake godine kupim nesto mehanizacije,skoro sam sve obnovioo, a pdv nisam ostvarivao...
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Na obavestenju sto sam dobio pise da sam u 2024 presao 8 miliona i da mi je rok do 30.10 da udjem u pdv i sve sto ide uz to, idem sutra u poresko pa cu videti sve sta i kako...Od dana od kad smatraju da si ušao u PDV izvadi unazad 365 dana sve promete što si ostvarivao. Faktički saberi od tog dana unazad 365 dana osnovicu svakog otkupnog lista nebitno da li je isplata ili kompenzacija, i nebitno koja kultura. Mnogi su tako preterali jer su gledali po izvodima banke, a ne po datumu otkupa. Ili su pratili samo prodaju žitarica, a zaboravili su da su još negde predali mleko itd. No nadam se da je greška da ne moraš da se cimaš sa PDV-om.