Sistem pdv-a?

Dataum na prijemnici odnosno otkupnom listu, moz pare i da ne dobijes, gleda se datum na prijemnici

Jedno pitanje vezano za probijanje limita od 8 miliona.

Ako sam natovario bikove 24.10.2023 a uplaceno mi 20.11.2023 koji datum je merodavan?
Na prijemnici repe pise da je primljena 15.10.2024 a jos nije uplacena...
Sta je merodavno sada kada se gleda prijemnica ili uplata na racunu?
Gleda se datum fakturisanja.

A ja mislio da bitno stanje na racunu,da se to gleda. Znam dosta ljudi sto su pazili da ne predju 8m pa stavili na lager robu

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Gleda sa detum fakturisanja tj datum otpremnice. Cak i ako si imao neke kompezacije i to se racuna kao promet tj dobit...

Lepota probio sam limit...

Baća zovi poresku u S.M i traži Brankicu.Od nje ili njenog kolege ćeš saznati pravo stanje.Ljubazni su i strpljivi.

Tu dolazimo do problema PIO(svima lako da ga placaju preko 50h)

A svi varaju samo da ne udju u pdv e jbg kad se zajebe obracun,eto prc milojke

QUOTE="Dobrinčan, post: 1956167, member: 406"]
Gleda sa detum fakturisanja tj datum otpremnice. Cak i ako si imao neke kompezacije i to se racuna kao promet tj dobit...

Lepota probio sam limit...
[/QUOTE]
Jel može jedno pomoćno pitanje oko PDV.Primera radi predaš 100000kg kukuruza zadruzi.Od njih si predhodno uzeo djubrivo i seme za setvu,kad se sve odbije primera radi ostane mi 40000kg kukuruza za naplatu.Pitanje je šta se tu obračunava?

Tvojih je svih 100.000 kg i to si oprihodovao, a da li ćeš to naplatiti sve u novcu, kroz kompenzaciju... to ne menja stvar.
Jedino nisam siguran ako nešto od toga "baciš na muziku i ženske", onako za dušu, da li se to umanjuje onda PDV. Mislim da bi bilo po pravici da se umanji, ipak je duša najbitnija. ;)

Nemam u planu da ulazem i kupujem pogotovo ne u poljoprivredu. Ono sto me najvise jedi od tih miliona sto treba da mi uplate ja sam ih vec unapred potrosio i samo treba da ih izbrojim drugom vlasniku. I sad me to opasno jedi kako cu ja podici te pare.

Nazad
Vrh