SIP berači

imam jedno pitanje radi se za sip kk30 radi dosta dobro cisti klipove zadovolitelno ali me muci to sto u bunkeru dolaze nekoliko klipova komplet so stabiljki t.e kako uopste da ne prolaze kroz masinu tuku direk u bunker (ambar) komplet klip ne ocisten i cela stabilka iznad njega. e sada molim vas za pomos jer mozda imam tu nesto pogresno podeseno

Raširi uvlakačke rolje.

KK 30 se baš lako zaguši jer ima uzan ulaz na perušački sto.Klipove treba da otkida malo iznad sredine otkidački valjaka ili raketa kako ih ko zove.Ako nabija u vrh tj, kdaj valjaka rakete se sužuju ako cvika onda raširuju.kad podesiš da otkida oko sredine i opet cvika onda je do stabaljike,ili je crvava ili jednostavno takav hibrid.Imao sam kk30 i znam kako radi,ponekad je dovoljno samo jednu raketu suziti za jedan krug a drugu nedirati i razlika je ogromna u radu.

hvala na informacije :ppozdrav: ipak problem mozda su crvi jer sam zaprimetio da ih ima bas na te stabiljke sto dolaze u bunker

Kolege interesuje me gde imaju da se kupe delovi za Sip sempeter eko 3500. Zrenjanin i okolina. Konkretno interesuje me kljun posto sam ga zguzvao ove sezone :)

Ja sam ga pravio za 10 e. Kupiš tablu (kolika ti treba) lima 2mm i skineš "zdravi" kljun. Polegneš ga uz rub lima bočno i obacrtaš kirnerom zazim na leđa jer ima onu ravan i onda na drugi bok.Kotrljaš ga po tabli.Kad ocrtaš obilježiš lomove na drugoj strani i malo zarežeš tankom šajbom da bi lakše izlomio tablu.Kad izlomiš dogoniš sirine o onda povariš,popecaš i gotovo.Novi kljun je preko 60e.Ja sam ga pravio u kompletu za 1,5h.

Nikako da postavim šta ćale uradi s beračem... U zadnjem jutru za ovu sezonu, bukvalno ga je pokidao, uhvatio nesto nedefinisano u valjke.
Puče pogonska čivija za komušaljke, lanac od bitera (ulaznog sa valjaka) i naj veća havarija, pukao je držač reduktora koji tera valjke, uvodne lance.... Užas!

kad je kolegi i meni slicno se desilo na zmaju, do tad nisam zagledo pretjerano sistem beraca. pokidalo uske reduktora obrijalo konusne zupcanike itd itd, prvo sto sam pito jeste bilo kako obaj berac nema nekakvu zastitu, neku lamelu ko sto lifamove balirke imaju na svakom mogucem pogonu. mozda ne bi bilo lose stavit kardan sa lamelom da se sprijece slicne havarije.

Ali ima... Zato mi i nije jasno kako se sve to desilo...

Послато са C1505 уз помоћ Тапатока

znaci kupis kardan sa lamelom i ustimas za berac? ako sam dobro shvatio. kod mene to niko nema. vecina jedva kupi trozglobni kardan a kamoli jos i sa lamelom. :osmeh:

Ima valjda taj namenski što dodje sa beračem. (deda je kupio nov berač '98-e)
Eo slikao sam havariju:

f9ce735e270cd8baac2ed35d2f971792.jpg

dd37467f9d9341c5b88c5c105901e7ad.jpg

cb3f4e78d8dfe5e2cb50167e466f7d23.jpg

Ufff, al mu se naj..o majke. Kako mi se cini da je obrao neku sipku sto je neka "dobra dusa" stavila u kukuruz a da je imao kardan sa sigurnosnom sklopkom ovo se GARANT ne bi desilo, berac bi stao pod uvjetom da je sklopka redovno podmazivana...

Lamelni kardan ne ide za berac jer on ne prekida tok snage (dok klize, jos uvijek trenje nastoji pokrenuti prikljucak). Za berac i djubretaru imam kardan koji s jedne strane ima dupli zglob a s druge strane sigurnosnu sklopku s kuglicama. Ona se podmazuje redovno i cak ako se naglije pusti kvacilo ona krene preskakati, dok ne pritisnes kvacilo i ne zaustavis kardan, nema teoretske sanse da se prikljucak pokrene. Spasilo mi i berac i djubretaru BEZBROJ puta.

Znam za ljude koji te sklopke ne podmazuju jer imaju nepodesen drugi stepen kardana na traktoru pa naglije moraju ukopcavati "na prepad" i onda sklopka odradi i nema branja. Neki su cak i povarili tu sklopku da bude fiksan kardan.

kardan-jednoredni-berac-slika-25611987.jpg

Kolega iz susjednog sela je prije 8-9 godina kupio nov sip tornado 40 i slovenac nije dao garanciju dok ne kupi kardan sa duplim zglobom i sigurnosnom sklopkom. Ja kad sam jednom probao raditi s takvim kardanom, nema vise branja ni bacanja djubreta s obicnim.

Takav je moj kardan... Ali nije podmazana ta sklopka da ja znam ove godine... Samo krstake podmažemo i teraj.

Послато са C1505 уз помоћ Тапатока

Moja je podesena na valjda 60 ili 600 Nm, ne znam kako se to mjeri. Uglavnom, moja se podmazuje jako redovno i kad sam na tarup jednom prilikom stavio ovaj kardan, imao sam pizdarija da ga pokrenem (zmajev vuceni dvoredni) sklopka je stalno preskakala, posto je ovaj valjda trebao veci moment za rad. Ako se ubace jos tri kuglice u sklopku, onda okida na 90 ili 900 Nm (kazem, ne znam mjere, davno je bilo kad sam ga kupovao) no na tom momentu ne vi "okinuo" prilikom rada s beracem ili djubretarom ako uleti stogod u radne organe.

Mnogi kad vide takav kardan u trgovini misle da je to jednosmjerna spojnica a ne sigurnosna sklopka posto izgledaju vrlo slicno izvana pa se odlucuju za obican kardan samo s duplim zglobom...

300€ to je onda neki kvalitetniji kardan. Moj je slovenski CERJAK i placen je nesto malo manje od 250€. Dupli zglob i sklopka a kupovao sam ga prije mozda 5 godina. Bio je 1.20 dugacak i morao sam ga srezivati nesto malo a cjev je "trostrani limun".

Nazovite Mikron Sirig i pitajte koliko košta takav kardan Italijanskog proizvođača(jeftinija varijanta)i Nemačkog proizvođača(skuplja varijanta).Pre razgovora obavezno sedite na stolicu.

Nazad
Vrh