Setvospremači

Na 6cm je limit da ne gusi ako ima brloga. Zavisi i na koliko redova su rasporedjene opruge. Meni je Consum na 10cm i to je malo retko, ali za kukuruze i soju ispadne dobro. Za povrce i repu nije dovoljno.
 
Gledao sam i nove, ovaj sa slike novi je u dubici oko 3000€, pecka što se proizvodi kod nas je isto oko 3000€......za 3,6m hidro sklapanje..... A tebi treba preko 4m,on je još sigurno 500€ skuplji....
 
Jel se raspitivao neko skoro za nove setvospremače? Meni treba za 110ks.
I meni treba jedan. Gledao sam malo, ili consum ili vogel. Vogel mi se ne svidja sto ima rotore kao imt, consum je tu bolji. Consum ima 2 tocka za stelovanje dubine vogel ima 4. Ne znam samo da li uzeti ravne ili klasicne opruge. Vogel je cini mi se skoro 1000e metar.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
 
Nije ni Consum jeftiniji jer za 110ks ti treba hidro sklapanje sto odmah podize cenu. Moj od 2.9 je bio 210.000din pre godinu dana ali to ne znaci nista jer nisu u istoj klasi jer moj nije sklopiv.
 
Ako uzimas sa ravnim oprugama na 5m obavezno da stavljas umesto 50 bar 75 ili vise opruga. Razmak od 10cm je previse za ravnu oprugu, bar na nasem zemljistu. Imao sam Agromerkurov 3,2m sa 32 ravne opruge i nije mi se uopste svidela obrada. Imt 2,9m sa S oprugama i sa jednim rotorom mnogo bolje radi.
Vogel bi izbegavao zbog tipa rotora,pored Consuma,Satex, Hudjik pa cak i Agrofour rade dobre spremace.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
S opruga je prošlost - samo što to još neće niko da prizna ( S opruge sa pačijim nogama koriste samo oni koji imaju prljave njive ) Samo ravne opruge i to one najveće, ali morate računati minimum 15 komada po metru da bi radilo kako treba. I još nešto kod ravnih opruga daska mora da bude iza opruga a pre rotora.
 
Ja bih za yto 1204 5m. Da li su bolje ravne ili klasicne s opruge?

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Raso,Goran Puhar iz Basf-a ima Yto 1304 i kupio je Satexov polugerminator od 5m,pokazao mi je snimak,radi fantasticno. Ja kad bi kupovao novo,verovatno bi takav uzeo.
Ima i na yt vuce ga mtz 1221
 
С..... оПруга амин амина.....за локал са копљем јбг ко зна да подеси спремач.....ко не зна њему не помаже ни Синиша Мали јбт....
 
Za klasicnu moze na 10cm da budu, za ravnu treba gusce a onda treba i jaci traktor spram zahvata. Najbolje je klasicna sspremac a onda jos i germinator za drugi prolaz. Medjutim kada pokisne kad treba mogao si spremiti i drvenom drljacom a kad ne pokisne onda sve smeta.
 
Nazad
Vrh