sinisa1979
Član
Rašo, vogel ili consum. Podjednake su težine, jedan ima drugi nema točkove, kvalitet izrade bi trebao da je sličan..... Mada ako kolege kažu da su i ovi iz male privrede dobri, onda i njih ubaci u šešir.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uzeo bih setvospremac sa tim sistemom ili eventualno polugerminator koji bi sluzio za zatvaranje brazde I predsetvenu pripremu za kukuruz I suncokret. Razmisljam da uzmem polugerminator ali mislim.da ako je malo neravno oranje da ce ga izdizati taj prednji valjak u zatvaranju brazde. Sta mislis?Ima jedan kod nas u selu. Sve pohvale od mene.
Koja od ove dve masine, I kog zahvata. Jesi ga video u radu negde pre kupovine?Biće kod mene za koji dan.
Video sam da nude taj tip valjaka, predpostavljam da su ti valjci tezi I da bolje sitne zemlju pri nizim brzinama ali verovatno malo I sabijaju zemljiste ako je laksa zemlja.Ja sam ga i probao u oranju i to radi odlicno. Iskren da budem oranje je bilo solidno kao i zemlja. U ovakvim uslovima radi odlicno. Lako se namesta, a jos lakse se vuce zato sto ne treba hidraulika jer se nosi na rotorima i to je daleko veca povrsina nego da su tockovi.
Jedino sta bih promenu su zadnji rotori i umesto njih bi stavio one okrugle L profile.
Nemam predstavu o tezini tih valjaka, to bi bilo najbolje da vidim a radu ali da li onda ako sejes sejalicama sa laksim sekcijama I obicnim raonim ulagacima moze da bude problema sa odrzavanjem dubine ako malovise sabiju?L bolje sabija i potpuno ujednaceno drzi dubinu bez obzira na tip zemljista.