Setvospremači

Obično neće izbaci sve kuglice iz lagera i onda se vozi košulja na košulju, svaki dan kad završim povučem krajeve rotora i odmah se primeti ako je propao ležaj, nikako da nabavim dvokraki radapciger :D

Joooj hoće još kako! Pre par godina zove me kolega, kaže klima se jedan,dva rotora. Ajde rekoh, dođi. Malo posle zove ej našao sam još dva tri. Dobro reko', pregledaću kad dođeš. Na kraju svih 16 komada su bili gotovi plus jedno 2-3 osovine sam morao menjati. Spremač onda bio 2-3 godine, max 5.
Ne treba ti dvokraki radapciger. Napravi od starog kućišta ležaja. Ubaci odgovarajuću podlošku umesto ležaja i navrtku M12 ili M16 (vidi šta ti više odgovara) zavari za kućište i podlošku. Na vrh vijka M12-M16 navari kuglicu od nekog lagera. Na ušice gde prolaze M8 vijci navari podloške osmic ali one sa proširenim naleganjem. Takoreći pojačaj ušice, a možeš i sa komadom flaha (malo oblikuj). M8 vijcima zašarafi hom mejd radapciger na kućište spremača a sa M12-M16 vijkom preko osovine ćeš svući kućište.
Imaš viziju kako izgleda ili da slikam gotov proizvod? :)

Како вадите и мењате оне жице на ротору ИМТ спремача

Ja ih nevadim poneka sama ispadne. Kod stavljanja novih malo se udare čekićima oni diskovi da se malo rašire jednu stranu žice ubacim u disk a drugi kraj se pritisne i udari čekićem da upadne u ležište. Ove sezone nijedna nije ispala. Za tu taboru postoji i alat.

Imaš li neku sliku tog alata? I meni je muka menjanje tih žica. Menjam ih sa pajserom i čekićem, al' bih ih rado zamenio za neki alat...

Koje sirine maksimalno treba biti setvospremac da bi ga vukao imt 558 a da ima jedan red rotora? Unapred hvala.

Zavisi od zemljista, i da li su na njive po brdima. Vucem satexov od 2.2 (2reda rotora) bez problema. S opruge prave otpor i daska ako je ima.Rotori mislim da je nebitno da li je 1 ili 2 reda.
Da sam na ravnici 2.5 mislim da je prava mera.

Nazad
Vrh