Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Узми дрљачу. У таквој земљи одради бољи посао. Из истог разлога сетвоспремач већ 2 ил 3 године стоји,нисам га ни закачио.Zdravo, u nedoumici sam šta kupiti. Naime radi se o izboru između drljače dubica od 6m i 25x25 klinom ili satex germinator 6m nošeni. Problem je taj što su kod nas u selima ponajviše zastupljene dubičke drljače od 5m i ljudi su poprilično zadovoljni njima, međutim ja sam više za germinator jer može da spremi zemljište odjednom i djeluje mi da je efekat iza germinatora mnogo ljepši.
Što se tiče zemljišta, od 2-5 klase, u blizini rijeke Save te samim tim imamo dosta lužne teške zemlje, te zbog toga su ponajviše zastupljeni 25x25cm klinovi da ne bi vadili vlagu u proljeće. Što se tiče sjetvospremača kod nas su veoma slabo zastupljeni, te u selu imamo jedan od 6.6m volela noot čini mi se i vlasnik je prezadovoljan, a germinator još uvijek nijedan.
Da napomenem vukao bi ga John deere 6175 za proljetnju pripremu...
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Nisam siguran da sam te razumeo dobro, jel misliš samo gumica ova što se "navuče" na ležaj da ne ulazi zemlja? Ili neka druga, manja?Ajd' kad je već reč o ovim ležajevima da pitam iako sam to možda nekad već pitao...
Je l' zna neko ima li negde da se kupe samo gumice (one male, ne šolje) za ove ležajeve? Ja sam ih tražio po vašarima ali niko ne prodaje samo gumice već ceo komplet. Kažu niko ih ne pravi (pa kako ne pravi - otkud ih onda u kompletu), ali valda imaju veću zaradu na kompletu...
To nemam na spremaču, verovatno nije stigao da iskopira i toNe, to su šolje koje obuhvate i drže ležaj. Mislim na malu gumicu koja ide na osovinu rotora i dihtuje između osovine i one profilisane platne koja viri iz kućišta ka rotoru i kroz koju prolazi osovina. Tu gumicu najčešće iskidaju uzice koje se namotaju na osovinu rotora do ležaja.
Ne videh temu za polugerminator...