Setvospremači

Hvala, idu zajedno sa kućištem? Daj još neku sliku molim te?

Može i posebno da se kupi ležaj samo. Ja sam se baš obradovao kada sam našao zalihe kompletnih kućišta prilikom čišćenja radionice.
2ddefed6f9aa5cca1f7855c5a3e42f51.jpg
9d98e11f98498f010b9d4821cfb7ad2c.jpg

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ajd' kad je već reč o ovim ležajevima da pitam iako sam to možda nekad već pitao...
Je l' zna neko ima li negde da se kupe samo gumice (one male, ne šolje) za ove ležajeve? Ja sam ih tražio po vašarima ali niko ne prodaje samo gumice već ceo komplet. Kažu niko ih ne pravi (pa kako ne pravi - otkud ih onda u kompletu), ali valda imaju veću zaradu na kompletu...

Ni ja nisam uspeo da nađem samo gume, samo kompletna kućišta.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Zdravo, u nedoumici sam šta kupiti. Naime radi se o izboru između drljače dubica od 6m i 25x25 klinom ili satex germinator 6m nošeni. Problem je taj što su kod nas u selima ponajviše zastupljene dubičke drljače od 5m i ljudi su poprilično zadovoljni njima, međutim ja sam više za germinator jer može da spremi zemljište odjednom i djeluje mi da je efekat iza germinatora mnogo ljepši.
Što se tiče zemljišta, od 2-5 klase, u blizini rijeke Save te samim tim imamo dosta lužne teške zemlje, te zbog toga su ponajviše zastupljeni 25x25cm klinovi da ne bi vadili vlagu u proljeće. Što se tiče sjetvospremača kod nas su veoma slabo zastupljeni, te u selu imamo jedan od 6.6m volela noot čini mi se i vlasnik je prezadovoljan, a germinator još uvijek nijedan.
Da napomenem vukao bi ga John deere 6175 za proljetnju pripremu...

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Zdravo, u nedoumici sam šta kupiti. Naime radi se o izboru između drljače dubica od 6m i 25x25 klinom ili satex germinator 6m nošeni. Problem je taj što su kod nas u selima ponajviše zastupljene dubičke drljače od 5m i ljudi su poprilično zadovoljni njima, međutim ja sam više za germinator jer može da spremi zemljište odjednom i djeluje mi da je efekat iza germinatora mnogo ljepši.
Što se tiče zemljišta, od 2-5 klase, u blizini rijeke Save te samim tim imamo dosta lužne teške zemlje, te zbog toga su ponajviše zastupljeni 25x25cm klinovi da ne bi vadili vlagu u proljeće. Što se tiče sjetvospremača kod nas su veoma slabo zastupljeni, te u selu imamo jedan od 6.6m volela noot čini mi se i vlasnik je prezadovoljan, a germinator još uvijek nijedan.
Da napomenem vukao bi ga John deere 6175 za proljetnju pripremu...

Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Узми дрљачу. У таквој земљи одради бољи посао. Из истог разлога сетвоспремач већ 2 ил 3 године стоји,нисам га ни закачио.

Da utvrdim gradivo iz postova unazad :-D
Setvospremac 3.7 osnova plus 2 krila se nosi u slicovanim rupama na polugama od traktora,a gore na 3 tacki kacenja na fiksnoj rupi?
Zadnji deo dubina je preko rotora, a prednji preko trece tacke tj kako mi kazemo "macke".Nemamo tocakove na njemu.
A druga stvar da bi isli plice, a zatrpali tockove od traktora da spustimo dasku nize? Ili vredi ugraditi one ponistivace tragova?

Hvala unapred.

Ajd' kad je već reč o ovim ležajevima da pitam iako sam to možda nekad već pitao...
Je l' zna neko ima li negde da se kupe samo gumice (one male, ne šolje) za ove ležajeve? Ja sam ih tražio po vašarima ali niko ne prodaje samo gumice već ceo komplet. Kažu niko ih ne pravi (pa kako ne pravi - otkud ih onda u kompletu), ali valda imaju veću zaradu na kompletu...
Nisam siguran da sam te razumeo dobro, jel misliš samo gumica ova što se "navuče" na ležaj da ne ulazi zemlja? Ili neka druga, manja?
Ove u koje se ubaci ležaj da smanje ulazak prašine ima Atlas Promet iz Vojke, prekopirao je kućišta od IMT za spremače koje proizvodi. Uzimao sam ja kod njega kad sam remontovao rotore pre jedno 3 godine

Ne, to su šolje koje obuhvate i drže ležaj. Mislim na malu gumicu koja ide na osovinu rotora i dihtuje između osovine i one profilisane platne koja viri iz kućišta ka rotoru i kroz koju prolazi osovina. Tu gumicu najčešće iskidaju uzice koje se namotaju na osovinu rotora do ležaja.

Ne, to su šolje koje obuhvate i drže ležaj. Mislim na malu gumicu koja ide na osovinu rotora i dihtuje između osovine i one profilisane platne koja viri iz kućišta ka rotoru i kroz koju prolazi osovina. Tu gumicu najčešće iskidaju uzice koje se namotaju na osovinu rotora do ležaja.
To nemam na spremaču, verovatno nije stigao da iskopira i to 🤣

Ne videh temu za polugerminator pa da pitam ovde posto gledam sad malo ovaj Satexov polugerminator i ima dve opcije: V-ring vs Flah rotor, prednosti i mane ? V-ring je tezi koliko vidim ali ne znam koja je njegova prednost, da li sabija zemljiste da se manje gubi vlaga ili nesto drugo ? Flah rotor imam na setvospremacu i mislim da dobro radi posao po pitanju sitnjena i ravnjanja povrsine pa ne znam sta bi to dobio sa V-ring-om osim tezine ?

Nazad
Vrh