aca74
Član
Lep spremac. Kombinacija rotora nalik konzumu. Samo je pitanje širine, i meni se lično ne svidja da je flah koji nosi s oprugu duži od rama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne razumem na šta tačno misliš?Bice problema u masi kad pocne da radi.inace svidjaju mi se rotori.
Na slici deluje da je svaki red opruga dosta blizu sledecem...kao na plugu sto je razmak pluznih glava.Ne razumem na šta tačno misliš?
Dobro je što su rotori u tri sekcije ali je šteta što nisu nezavisne.Evo jedan nov od 3.5m radnog zahvata. Biće uparen sa MTZ 892
Да, и ја сам ти исто приметио. Јесте да изгледа уредно, али се поставља питање да ли ће да га загушује нека маса биљних остатака. На свом ИМТ-у имам опруге распоређене наизгледа без неког реда - један опруга је на предњем крају рама, она опруга која оставља први наредни траг, није тик изе оне прве опруге, већ негде скроз позади и тако је са сваком следећом опругом.Na slici deluje da je svaki red opruga dosta blizu sledecem...kao na plugu sto je razmak pluznih glava.
Nije prvi spremač koji sam napravio i dosad se niko nije žalio na zagušivanje... Lično zapažanje je da bolje zatrpava brazdu kad su motike poređane u red nego kad stoje izmešane. Najbitnije je da u jednom redu ne budu dve motike blizu jedna drugoj. Ovde je svuda po 40 cm između motika.(izuzev na jednom mestu gde nije bilo izvodljivo pa su tamo motike na 30cm jedna od druge)Na slici deluje da je svaki red opruga dosta blizu sledecem...kao na plugu sto je razmak pluznih glava.
Da li si zadovoljniji kako uradi spremac ili poluteska drljaca?Ja sam imao novog setvospremaca Agromerkurov od 3.2 m sa 2 rotora i ravnim oprugama ali srednje duzine. Vuko sam ga sa Ursusom 904.
Prilikom kupovine nisu mi rekli da su srednje duzine opruge a kasnije kad sam hteo da ih menjam uz doplatu ako je potrebna, rekli su mi da ih nemaju na stanju.
Jedino kad je oranje bilo idealno i ravno iz dva puta moze se reci da je cinio posao. U slucaju nesto losijeg ili dzombastog oranja lose je ravnao i posle prvog prohoda obavezno su ostali tragovi. Na flahu koji steluje visinu daske jos sam jednu rupu izbusio kako bi spustio nize dasku jer skoro da nije dodirnula zemlju.
Ako sam podigao malo vise rotore svaki prohod opruge video se.
Zbog tih opruga koje su bile srednje duzine nikako nisam mogao da ga nastelujem da zadovoljavajuce odradi posao.
Prodao sam ga posle 3 godine i kupio polovnog IMT setvospremaca od 2.90 sa S oprugama i svakao sa 2 rotora i neprikosnoven je u radu u odnosu na ovog prethodnog.
Sad na manjim parcelama radim sa Z 7245 i ovim setvospremacem dok ostalo radi Zts 16245 sa poluteskom drljacom od 6 m.