Setvospremači

Lep spremac. Kombinacija rotora nalik konzumu. Samo je pitanje širine, i meni se lično ne svidja da je flah koji nosi s oprugu duži od rama.

i meni deluje kao da su redvi opruga preblizu, teze ce da prolazi masa ako kojim slucajem se bude radilo lose zaorano zemljiste.
Danas sam za 82-ku prvi put zakacio rau2.8 ,do sada sam vukao 2.2 ..iznenadjen sam kako ga lako vuce skoro pa isto kao 2.2 ,mogao bi jos siri da zakacim za njega .

Evo jedan nov od 3.5m radnog zahvata. Biće uparen sa MTZ 892

156954691_925251738280736_4535895846923524797_n.jpg

156672168_499847424344180_6599409752105797024_n.jpg
Dobro je što su rotori u tri sekcije ali je šteta što nisu nezavisne.

Ух овај лепо изгледа али ће.бити зезнут за транспорт. Да је склопив био би савршен.

Na slici deluje da je svaki red opruga dosta blizu sledecem...kao na plugu sto je razmak pluznih glava.
Да, и ја сам ти исто приметио. Јесте да изгледа уредно, али се поставља питање да ли ће да га загушује нека маса биљних остатака. На свом ИМТ-у имам опруге распоређене наизгледа без неког реда - један опруга је на предњем крају рама, она опруга која оставља први наредни траг, није тик изе оне прве опруге, већ негде скроз позади и тако је са сваком следећом опругом.

Svaka opruga treba da bude 10cm jedna od druge, ako ima 4 reda onda na 40cm jedna od druge u svakom redu, i svaka treba da bude smaknuta po 10cm ali tako da kad se gleda od gore budu u obliku strelice da spremac bude jadnako opterecen sa obe strane, da ga ne vuce u stranu.. Barem je kod mene na rau tako

Na slici deluje da je svaki red opruga dosta blizu sledecem...kao na plugu sto je razmak pluznih glava.
Nije prvi spremač koji sam napravio i dosad se niko nije žalio na zagušivanje... Lično zapažanje je da bolje zatrpava brazdu kad su motike poređane u red nego kad stoje izmešane. Najbitnije je da u jednom redu ne budu dve motike blizu jedna drugoj. Ovde je svuda po 40 cm između motika.(izuzev na jednom mestu gde nije bilo izvodljivo pa su tamo motike na 30cm jedna od druge)

Promenili smo opruge na IMT spremacu,umesto S stavili smo ravne.Odlicno radi posao i sto je najvaznije ne vadi vlagu toliko.
Uzeli smo najvece u kvalitetu,1200.din. je bio komad sa namontiranim spicom.Trebalo bi da su danske proizvodnje,a sudeci po elasticnosti mislim da stvarno i jesu.Od nas topla preporuka za Agritehnikom iz Zrenjanina.

i mora daska podignuta maksimalno,i rotor isto podignut malo vislje nego kada su standardne S opruge.

Ja sam imao novog setvospremaca Agromerkurov od 3.2 m sa 2 rotora i ravnim oprugama ali srednje duzine. Vuko sam ga sa Ursusom 904.
Prilikom kupovine nisu mi rekli da su srednje duzine opruge a kasnije kad sam hteo da ih menjam uz doplatu ako je potrebna, rekli su mi da ih nemaju na stanju.
Jedino kad je oranje bilo idealno i ravno iz dva puta moze se reci da je cinio posao. U slucaju nesto losijeg ili dzombastog oranja lose je ravnao i posle prvog prohoda obavezno su ostali tragovi. Na flahu koji steluje visinu daske jos sam jednu rupu izbusio kako bi spustio nize dasku jer skoro da nije dodirnula zemlju.
Ako sam podigao malo vise rotore svaki prohod opruge video se.
Zbog tih opruga koje su bile srednje duzine nikako nisam mogao da ga nastelujem da zadovoljavajuce odradi posao.
Prodao sam ga posle 3 godine i kupio polovnog IMT setvospremaca od 2.90 sa S oprugama i svakao sa 2 rotora i neprikosnoven je u radu u odnosu na ovog prethodnog.
Sad na manjim parcelama radim sa Z 7245 i ovim setvospremacem dok ostalo radi Zts 16245 sa poluteskom drljacom od 6 m.

Ima li neko da prodaje jedan red rotora od 2.5m?
Dodao bih na moj Rau jos jedan red rotora

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Ja sam imao novog setvospremaca Agromerkurov od 3.2 m sa 2 rotora i ravnim oprugama ali srednje duzine. Vuko sam ga sa Ursusom 904.
Prilikom kupovine nisu mi rekli da su srednje duzine opruge a kasnije kad sam hteo da ih menjam uz doplatu ako je potrebna, rekli su mi da ih nemaju na stanju.
Jedino kad je oranje bilo idealno i ravno iz dva puta moze se reci da je cinio posao. U slucaju nesto losijeg ili dzombastog oranja lose je ravnao i posle prvog prohoda obavezno su ostali tragovi. Na flahu koji steluje visinu daske jos sam jednu rupu izbusio kako bi spustio nize dasku jer skoro da nije dodirnula zemlju.
Ako sam podigao malo vise rotore svaki prohod opruge video se.
Zbog tih opruga koje su bile srednje duzine nikako nisam mogao da ga nastelujem da zadovoljavajuce odradi posao.
Prodao sam ga posle 3 godine i kupio polovnog IMT setvospremaca od 2.90 sa S oprugama i svakao sa 2 rotora i neprikosnoven je u radu u odnosu na ovog prethodnog.
Sad na manjim parcelama radim sa Z 7245 i ovim setvospremacem dok ostalo radi Zts 16245 sa poluteskom drljacom od 6 m.
Da li si zadovoljniji kako uradi spremac ili poluteska drljaca?

Pozdrav ljudi. Nedavno sam kupio setvospremac IMT Kongskilde 2,9m u pomalo zapustenom stanju (stajao 15 godina na otvorenom) i imam par pitanja u vezi njega.
1. Koje gume staviti na originalnu felnu? Od baustelskih kolica ili neku jacu i gde ima da se kupi
2. Gde u NS i okolini kupiti koplja, S opruge i zice za rotor (znam da imaju leve i desne)?
3. Kako se menjaju zice na rotorima?
4. Kako podesavati ugao daske da bi sto bolje ravnala i sitnila zemlju?

Nazad
Vrh