Lala iz Banata
Član
Odg: Setvospremači
Pa ti stalno pricas kako Foton vuce 3.2 ko od sale! Zasto je cudno sto ja sa MTZ-om vucem isto toliko ko od sale?Zasto bi za rusa 2.9 bilo plafon ako sam 2.9 vukao sa IMT 560? Sto se brzine tice, prvi prohod 10-12 km/h, drugi moze do 15 gde je laksa zemlja. Naravno da u ritu ne moze 15 km/h. Zato sam napisao 10-15. Ja izuzetno vodim racuna o opterecenju traktora, i ne dam da mi nikad zadimi. Trosi oko 4 l po lancu, jbg ipak je to rus. Rus je 820 eurolux i tezak je 4300 kg i ima 82+3 ks, tj isto ko i tvoj Foton. Vlasnici ruseva to mogu da potvrde. Koliko ja znam bitna je vucna sila a ne snaga motora. Vucna sila je direktno srazmerna masi. Moj burazer ima takvog Fotona ko tvoj i vuce spremac isti kao moj i isto sa pacijim nogama. Kod nas u polju je dosta laka zemlja i imas ljudi koji sa Rusom 820 ili 920 vuku i 3.6m bez problema ali max 10 km/h. A zasto bih uposte isao dublje od 10 cm ako sejem kukuruz na 7? Za one koji imaju rusa to je sedma i osma brzina u kornjaci.phoenixfendt je napisao(la):kolko znam lala iz banata ima rus 820 (moj foton je 85ks sto je za 5 ks snaziniji od 820) i ako je tamo zemlja laka za obradu i ako nepreteruje sa brzinim moze rus vuci taj spremac sa pacijim nogama ali ne dublje od 10 cm...mislim mogao bi i ja da stavim na moj pacje noge ali tada nebi mogao da idem tako brzo i trosio bi vise goriva...sa kopljama i brziom od 12 km/h trosim svega 2,5 do 3 litra po jutru ili 5 lit po hektaru...samo me zanima kolko rus trosi
![]()