nikola ilic
Član
I nasi su bili cetvrtasti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U Agrolu u Temerinu 1800din komad(komplet motika i ojacanje) Mikron Sirig ima za 2800 i neki veci za 3800dinKoliko to zadovoljstvo kosta??? I ja bi stavio na moj spremac...
Imam taj spremac 2,9 fop kupio sam ga od kolege Vladamax,njegov matori ga je kupio novog ko zna kad,nikad nije pukao niti se pokrivio promeneno je par opruga sve ostale su original njegove,koliko je jutara uradio ne zna se.Kakvi ponistivaci traga kakve gluposti ako to treba znaci da se radi po vlaznom a samim tim i hvata se na valjke itd al sta ces nove tehnologije.
Meni su dasada pukle 3,4 odkada adim zemlju... Jos nije jedna nije nadjena u gumama, hvala bogu.A ove opruge sto pucaju na setvospremacima u njivi gde obicno zavrse,u gumama traktora ili......
A sta ce onaj ko nema kabinuObično završe u kabini pa poslije se prodaju u staro gvoždje..
Najčešće sam sretao trougle , i dvougle , koristio sam jednom neki zvjezdasti tj višeugli profil , čini mi se da su rjedji četvorougli . Trougle bi bile teže za pasovanje ?
Izbacio sam sliku zbog velicine.Ovo ojacanje sa slike je pic.in dim,pucace ti kod tog pojacanja.Slikacu ti sutra kako to stoji kod mene,reseno za vek i vekova.Inace to im je jedina slaba tacka.Dupli rotori vise na nosačima koji su zavareni za jedan flah koji se jako uvija pod teretom rotora. Taj flah na središnjem delu ima dva nosača sa kojima je zašrafljen na ram setvospremača, i pukao je var na ta dva nosača pa su rotori podleteli pod S opruge, tako da je jedna S opruga ušla u žice rotora. Sad je taj flah podupret (od nosača zadnjeg reda S opruga - ka donjoj ivici flaha) na mestima gde su nosači pa flah više ne može da se uvija... Nisam slikao, ali imam sliku kako je to uradio jedan moj poznanik, kod mene je samo donji podupirač stavljen, dok podupirač na gornju ivicu flaha nismo stavili.
Ja sam taj problem resio na spremacu 3,3m tako sto sam povezao piramidu i nosace rotora uz pomoc dva lanca.Kada se spremac nosi tada su lanci naspanovani ,a kada priprema tada se lanci olabave sami od sebe. jednostavno i nema pucanja na kriticnom deluMa ja sam hteo da umesto tri nosača rotora stavim još jedan, i da onda sva četiri rasporedim tako da budu naspram oslonaca na ram setvospremača. Ali eto nisam to odradio pre sezone, a sad je bilo daj samo da se nekako spremač osposobi da se vratim na njivu, da bih stigao da odradim sve pre kiše koju najavljuju za danas.
Hvala na pomoći, jedva čekam sliku!
Ovo geometrijsko telo ne postoji, nigde na kugli zemaljskoj ne postoji dvougao....