Setvospremači

attachment.php

Koja je uloga klatece piramide? Ja sam kod mene skinuo,jer sam imao problema kad hocu da malo poplicim na hidraulici(znam da se to radi na tockovima na psremacu) prvo mi odigne prednje motikice koje vise u vazduhu a zadnje su u zemlji...

cicimoric daj nesto blize koji je spremac sta treba da se sredi?i koliko je to povoljno?

Poslednja izmena od urednika:
Razmisljam se da na IMT setvospremac 2,9 m i 29 s opruga ubacim jos 3 opruge, ali ravnomerno. Jer bi dobio bolji rad setvospremaca, ili je bacanje para. Ne bih ga prosirio, vec bi bio 2,9 m sa 32 s opruge.

Znaci ipak nije bacanje para. Verovatno cu tokom zime pazariti ove s opruge, pa ako bude los, te neka budu u rezervi. Nisam nezadovoljan radom setvospremaca, prethodni je imao jos manje s opruga po metru, ali bi ipak probao jos gusce.

Mislim da gustina opruga tj. razmak nisu presudni za rad setvospremaca. Kod mene na Akpilu trenutno opruge stoje na nesto vise od 11cm i opet radi lepse u losijim uslovima rada nego Kongskilde sa oprugama na 10cm. Rotori i sama masa setvospremaca su mnogo vazniji. Proletos sam imao vremena pa sam na jednoj njivi uporedjivao rad kombinacije Akpil 4m i Claasa i Kongskilde 2,9m i 577 sa tockovima od kombajna. Veliki i dosta tezi setvospremac je odneo pobedu. Brzina rada je bila identicna i iznosila je 10-11km/h

pitanje za kolegu @dragan,kovacev kako si zadovoljan sa tim setvospremacom na slici(s ravnim motikama) i s kojim ga traktorom vuces i ako imas slucajno neki snimak u radu okaci da vidimo :ppozdrav:

Spremac je drugarov i po recima njegovim dobar posao pravi. a kako i ne bi kad u radu svojom tezinom lezi na rotore, slicno kao teske drljace.
a ova mrcina ga vuce.
attachment.php

mogu reci da sam zadovoljan sa ravnim S'ovima jel ih posedujem na kongskilde spremacu, ne vade vlagu i zetvene ostatke! jedino sto ne rade bolje od klasicnih S'ova je cupanje trave, koje smo ovog proleca imali u izobilju. al ovakva proleca sa 30 stepeni u kontinuitetu od 2-3nedelje u martu mesecu se retko ponavljaju!
ovo je moja masina.
attachment.php

masina je dobra i slika gore i slika dole po meni samo rotore od flahova umesto ovih koji su sada :ppozdrav: i gas..(imao sam problem ove godine sa klasicnim oprugama i razmisljam da kupim ove ravne da ih namontiram na postojeci ram ,zato sam te pitao kolega za misljenje, zahvaljujem na odgovoru

Slazem se, al za malo bolji rad mnogo para, tako da osaje kao je. za 2 sezone nisam slomio ni jednu zicu, osim jednog rotora koji nije od ovog spremaca nego neki snj dodat.

Koja?!
Imam dva komada jedan od 3.6m a druga 5.5m problema jos nisam imao!

losa farba......imam njihovu tanjiracu od 2008 god i planiram da je nagodinu ofarbam jer je katastrofa,uzeo sam njihov spremac proletos od 4.5m i vec polako bledi farba.....na ostalo nemam primedbu

- - - - - - - - - -

14nz6lt.jpg

vise ne nesija tako iako nema ni 1 godina....

Dangeru pa ti hoćeš da vidi sunce,sneg,kišu i zvezde i da izgleda ko novo malo sutra kod mene je SVE pod šupom i izgleda ko novo još kad mi dođe neko vidi da je ko novo i pita me zašto ja mu samo kažem zato postoji šupa !!!
Moj otac je kupio rakovicu 76 1991 godine nisam imao gde da je stavim jer nisam imao šupu provela je napolju 2 godine non-stop šupu nije videla uopšte kad sam je prodao sve dok nisam pokazao čoveku sabraćajnu nije mi poverovao da je ona 91' godište sva je bila bleda i zarđala mnogo sam se kajao zbog toga i od tad sam reko prvo šupa pa onda stvari koje u nju treba da stanu!!!:

Nazad
Vrh