IMT zitna sijacica moze sijati 10cm duboko ako treba jer se sije samo zadnjim redovima i ako opruge ne mozes dovoljno nategnuti na rucki , samo rastegnes top link ima da vadi kineze, pogotovo kad je puna sjemena

Inace spremacem se predje njiva i dubina sjetve je super zadovoljavajuca. Vlastito sjeme sijemo oko 70-75kg/kj i nikakvih problema nemamo s gustocom sjetve.
IMT sijacica stelanje od prilike: 2. brzina sa strane i rucka na kosu na 5-5.5. To je pocetno stelanje za moju kolicinu sjetve. Cak mislim da ju prebacim u 1. brzinu i da vise otvorim na rucki, jer kontam da sto veci otvor na izuzimacu sjemena da ce lom biti manji (vise mjesta da sjeme prodje bez zadrske)...
Koga god sam pitao na forumima, nitko ne zna koliko puta traba okrenuti tocak na IMT sijacici kad se stela sjetvena norma, pa vas molim i ovdje ako netko ima knjigu od sijacice da mi taj podatak napise, jer cu vise poluditi sa sijanjem "od oka".
Inace, radi se o IMT sijacici 15 redi, ali isti je to klinac kao i 23 reda, samo se vise moram vozikati po njivi...
Mindjusar: Sve je to u redu, ali nitko ne racuna (pogotovo za IMT sijacice) obim tocka BEZ ripne, jer ripna upada u zemlju i ona ne upada u racun "korisnog" obima tocka. I to treba imati u vidu kod tocka koji ima traktorski dezen ripne.