vojvođanin
Zaslužan član
Tri puta zaredom smo sejali Banat i uvek je bila dobra.Zadnji put sam (neznam ni ja zašto) kupio seme na vašaru u Žablju....razorana posle dve godine
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prednost semena iz instituta je stoje ipak prosla kroz selektor sa olovnom prasinom (mislim da je olovna ) imao sam prilike da radim koperaciju sa odeljenjem za krmna bilja , kontrole nisu mnogo rigorozne (nazalost kupaca) vilina kosica ako se pojavi u semenskom usevu samo se tretira totalom.Ja nikad ne bi kupio sa instituta seme.
Em skuplje,em moze da bude i dosta losije nego sto se misli.
I treba,takva roba se ne kupuje na vasarima,to je isto kao kad ljudi kupe motorna ulja na vasarima.Tri puta zaredom smo sejali Banat i uvek je bila dobra.Zadnji put sam (neznam ni ja zašto) kupio seme na vašaru u Žablju....razorana posle dve godine
Ja sejem svoje seme lucerke već godinama.Svake godine ostavim jednu manju parcelu koju ovršemo kombajnom i posle selektriramo za svoje potrebe.Koja je sorta nemam pojma ali je jako lepa.Visoka,debela,šuplja,uvek popada a goveda je lepo jedu nema da prevrću po valovu.
Ili HELGE,ja je imam ali vise nema semena da se kupi,jako dobra lucerkaTo su odlike sorte Banat.
Neznam , ja uvek sejem onu koju ja vrsim i koja mi se svidi .@rale koja to crvena traje 3 god?
ja kupovao par puta ns i samo 2 god traje ispalili me opasno
Ja stavim dzak na elevatoru koji donosi zrno u bunker i tu punim. A uljanu repicu sa vrsio u bunker i nisam primetio da stvara rastur zbog bunkera.Kako vrsete bunkerasima,cuo sam da je lucerku tesko ovrsti sa kombajnima koji imaju bunker kazu veliko je rasturanje....
Ma kakvo rasturanje,imam kombajn koji je rodjen za nju...Kako vrsete bunkerasima,cuo sam da je lucerku tesko ovrsti sa kombajnima koji imaju bunker kazu veliko je rasturanje....
Pa ti kis imas new hollandMa kakvo rasturanje,imam kombajn koji je rodjen za nju...
U NS Institutu 340 din, kilogram...Banat i Medijana.Pitao pre deset dana.